2 min. čitanja

Cijena parkiranja na riječkom parkiralištu "Korzo" narasla 80 posto u manje od godinu i pol dana!

Cijena parkiranja na riječkom parkiralištu "Korzo" narasla 80 posto u manje od godinu i pol dana!
Foto: pixabay

RIJEKA - Uvođenje eura donijelo je novo i značajno poskupljenje pa je u manje od godinu i pol cijena parkiranja ukupno narasla za čak 80 posto. Trenutna cijena iznosi 2,40 eura po satu ili 18,08 kuna.

Parkiralište kapaciteta 95 parkirnih mjesta koje je većini Riječana poznato kao "Beretićevo"  obnovljeno je ljeti 2021. godine. Tada je, pod upravljanjem tvrtke Best in Parking, promijenilo i naziv u "Parking Korzo".

Nakon što je preuređeno, cijena parkiranja iznosila je 10 kuna po satu u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a 6 kuna u noćnom terminu. Kasnije je cijena u dnevnom terminu porasla na 12, pa na 15 kuna.

No, uvođenje eura donijelo je također u ovom slučaju novo poskupljenje i to zaista značajno. Trenutno cijena iznosi 2,40 eura po satu (18,08 kuna) u dnevnom terminu od 7 do 18 sati, a u noćnom 1,30 eura (9,79 kuna). U manje od godinu i pol dana radi se o poskupljenju od čak 80 posto!

Na ovo bezobrazno poskupljenje upozorio je gradski vijećnik Vedran Vivoda, piše Fiuman.hr.

- Upozoravali smo što će se desiti kada Grad ne upravlja većinom parkinga u centru grada. Dok su parkirališta u vlasništvu grada ostala na istoj razini cijena, privatnik koji je kupio i Žabicu bezobrazno je podignuo cijene parkinga. Baš me zanima tko će parkirati u garaži na Žabici po ovakvim cijenama - poručio je Vivoda.

Za usporedbu, na parkiralištu "Putnička obala" na Rivi kojim upravlja gradska tvrtka Rijeka plus, cijena parkiranja iznosi 1,00 euro po satu, a noću od 22 do 7 ujutro se ne naplaćuje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Inspektorat utvrdio gotovo 2000 povreda oko uvođenja eura, trgovci varali na cijenama osnovnih namirnica
Od stupanja na snagu Zakona o uvođenju eura kao službene valute te obveze dvojnog iskazivanja cijena roba i usluga od 5. rujna 2022., inspekcije Državnog inspektorata Republike Hrvatske (DIRH) obavile su 8.028 nadzora koji su imali za cilj zaštitu potrošača i radnika te pravilno informiranje potroša…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.