2 min. čitanja

Na obali značajno više turista iz Srbije

Na obali značajno više turista iz Srbije
Foto: Morski HR / V.K.

ZAGREB - Jadran je i ove turističke sezone poželjna destinacija za brojne goste iz Srbije. Na hrvatskoj obali odmara ih 60 posto više no lani u istom razdoblju, piše Večernji list.

Štoviše, brojke su 20 posto veće i u odnosu na one iz rekordne 2019. godine. Dok se oko obljetnice Oluje godinama razmjenjuju oštre političke poruke između službenog Zagreba i Beograda, s turističke strane situacija je daleko pozitivnija. U Hrvatskoj se tako ovog 5. kolovoza odmaralo oko 13.500 gostiju iz Srbije, dok ih je od početka godine ovdje boravilo 127.000.

Ove godine čak 60 posto više turista iz Srbije

Pojačani interes srbijanskih turista za Hrvatsku u odnosu na lani, za Večernji listi potvrdio je Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK i čelnik turističke kompanije Uniline, koja ima ured i u susjednoj državi.

Osim Istre i Kvarnera, proteklih nekoliko godina sve više srbijanskih turista za svoj odmor bira i Dalmaciju. Bez obzira na neke neugodnosti, poput provala u automobile koje se isto tako dogode i Nijemcu i Talijanu, napominje Žgomba.

A mi dodajemo, bez obzira i na izjave njihovih političara koje se uobičajeno užare upravo oko obljetnice Oluje. Poput one novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića da ''nikad neće razumjeti Srbe koji se na taj dan zateknu na odmoru u Dalmaciji, Istri, na otocima.'' Ili najnovije izjave od strane srbijanske premijerke Ane Brnabić o ljetovanju u Hrvatskoj.

V.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbijanska premijerka o ljetovanju u Hrvatskoj: “Otkad sam ušla u vladu, nisam išla u svoju kuću na Krku” | | Morski HR
Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je uoči obljetnice Oluje da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku. - Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.