2 min. čitanja

Novi studijski smjer na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu

Novi studijski smjer na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu
Foto: Unsplash

SPLIT - Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu otvara se novi studijski smjer, diplomski studij 'Demokracija i društvena otpornost suvremene države' koji se izvodi u suradnji sa Sapir College iz Izraela.

Jučer, 12. siječnja 2023. održana je tiskovna konferencija i panel rasprava o novom studijskom programu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Uvjet za upis završen je prijediplomski studij iz društvenog, humanističkog u interdisciplinarnog područja. Uz domaće, među predavačima će biti inozemni profesori, uključujući profesore sa Sapir Collega u Izraelu. Nastava bi trebala početi u listopadu.

O studijskom programu  te o suradnji države Hrvatske i države Izrael  na području kulture i visokog obrazovanja, govorili su veleposlanik države Izrael u Hrvatskoj NJ.E. Gary Koren, prof. dr.sc. Dragan Primorac, utemeljitelj i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Dragan Ljutić i dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr.sc. Gloria Vickov, a putem video linka zainteresiranoj javnosti, nastavnicima i studentima obratili su se i direktor Sapir College-a, prof. dr.sc. Nir Kedar i dr. sc. Ori Lev, navodi se na stranicama Fakulteta.

Ovaj samofinancirajući interdisciplinarni studijski program na engleskom jeziku omogućit će studentima stjecanje širokog spektra znanja te im, po završetku studija, otvoriti vrata tržišta rada u čitavom nizu institucija poput ministarstava, vojnih i sigurnosnih agencija, predstavništava, medijskih kuća, instituta, galerija umjetnina, nevladinih udruga, privatnih poduzeća i drugih institucija.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliko zanimanje studenata za novi smjer na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru
Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru, koji je prošle akademske godine napunio 18 godina postojanja, i dalje je vrlo privlačan brucošima. Veliko je zanimanje i za novi studij koji je ove godine primio prve studente. Od 400 studenata na prvoj godini je 60 nautičara i 40 brodostrojara. A kakvo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.