1 min. čitanja

Veliko zanimanje studenata za novi smjer na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru

Veliko zanimanje studenata za novi smjer na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru
Foto: Boris Kačan

ZADAR - Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru, koji je prošle akademske godine napunio 18 godina postojanja, i dalje je vrlo privlačan brucošima.

Veliko je zanimanje i za novi studij koji je ove godine primio prve studente. Od 400 studenata na prvoj godini je 60 nautičara i 40 brodostrojara. A kakvo je zanimanje za novi smjer - Organizaciju u pomorstvu, doznaje Radio Zadar.

- Imamo 60 studenata. Na svim smjerovima izuzetno smo zadovoljni s novim polaznicima, novim studentima. 15 posto smo bolji nego prethodne akademske godine, što je za nas izuzetno veliki i pozitivan rezultat jer gotovo na svim ostalim smjerovima, odnosno na svim drugim odjelima Sveučilišta bilježimo pad studenata - otkriva pročelnik Odjela dr. sc Luka Grbić.

Pročelnik Grbić pojašnjava i koji je smisao novoga studija:

- Novi studijski program organizacije u pomorstvu zapravo želi aktivnog pomorca, koji je završio preddiplomski studij, uvesti u suživot ne samo s brodom, nego i broda s kopnom te s raznoraznim dionicima koji zapravo operiraju u radu samog broda. Tako smo pokrili brodarske kompanije, znači organizaciju samih brodarskih kompanija, organizaciju lučkih kapetanija, lučkih uprava, pomorske policije i svih drugih koji su u suživotu zapravo sa samim brodom.

A iduće akademske godine trebao bi krenuti i međunardni združeni studij Menadžementa u pomorstvu u suradnji sa visokoškolskim ustanovama u slovenskom Portorožu i njemačkom Flensburgu.

Vladimir Šetka

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.