3 min. čitanja

Na dva kotača krenuo pomoći unesrećenoj pa HGSS-ovci morali 'spašavati' i skuter

Na dva kotača krenuo pomoći unesrećenoj pa HGSS-ovci morali 'spašavati' i skuter
Foto: HGSS stanica Makarska

BRELA - Da ponekad i banalna šetnja može završiti nezgodom, lomom noge te intervencijom HGSS-a, shvatila je jučer hrvatska državljanka koja se na predjelu Jakiruša u Brelima uputila u šetnju s prijateljicom. No, priča postaje još zanimljivija..

Budući je najbliža prometnica bila udaljena nešto više od kilometra, unesrećena je u pomoć pozvala HGSS.

Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska, rekao je za Morski HR da su jučer u popodnevnim satima dobili dojavu o slomljenoj nozi na planinarskoj stazi.

- Došli smo na lice mjesta, imobilizirali ozlijeđenu i krenuli s transportom. Rutinska operacija - započeo je pročelnik. Međutim, njena prijateljica je u pomoć pozvala svoga supruga koji je u spašavanje krenuo na dva kotača.

Akcija je, naravno, odmah dobila potencijal postati mnogo zanimljivijom.

- Zapeo je sa skuterom na nepristupačnom putu, planinarskoj stazi koja je puna kamenja i gdje su ogromni sipari. Nepromišljeno je krenuo pripomoći da bi na kraju i sam zaglavio te se doveo u opasnu situaciju - nastavlja Kukavica.

Otišli su do njega da se ne dogodi još veće zlo, preuzeli i čovjeka i motor koji su vukli dobrih 800 metara po teško prohodnom terenu. Sve je, srećom, dobro završilo, spašeni su ljudi i skuter.

Zanimljiv je bio komentar unesrećene, navode iz HGSS-a, koja je izjavila kako je bila uvjerena da se ovakve nesreće događaju samo strancima koji se nepromišljeno upuštaju u avanture i spašavanja u vlastitoj aranžmanu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

HGSS upozorio neoprezne: “Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaš limeni ljubimci možda pričekaju proljeće”
Hrvatska gorska služba spašavanja je, kao i meteorolozi, još prije tri dana upozoravala na oprez zbog najavljenog pogoršanja vremena, zahlađenja i padalina, pogotovo u gorskom dijelu naše zemlje. A sada opominju one koji su se već zatekli u planinama, a došli su automobilom, moraju shvatiti da im va…
Obustavljena potraga za nestalim Čehom, jer se javio obitelji
Obustavljena je potraga za 50-godišnjim češkim državljaninom za kojim se tragalo na moru, obzirom da se isti s javio članovima obitelji, izvijestila je sinoć splitska policija nešto prije ponoći. Podsjetimo, sinoć oko 18.30 Policijska postaja Makarska zaprimila je prijavu nestanka 50-godišn…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.