1 min. čitanja

Na dan otvaranja Zimskog festivala Dubrovnik zabilježio 48 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu

Na dan otvaranja Zimskog festivala Dubrovnik zabilježio 48 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Deveti Dubrovački zimski festival otvoren je u subotu paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete, posjetom Djeda Mraza iz Laponije i nastupom grupe Dalmatino, a prepun Stradun pokazao je da su Dubrovčani i njihovi gosti s odobravanjem prihvatili ovogodišnji adventski program, koji gradska uprava u suradnji s partnerima organizira nakon dvogodišnje pauze uzrokovane korona krizom.

I izvješće ostvarenog turističkog prometa kroz sustav eVisitor potvrdilo je prepoznatljivost ponude Dubrovnika u razdoblju Adventa na tradicionalno naklonjenim turističkim tržištima.

Tako je na dan 26. studenog 2022. u Gradu zabilježen 1.042 dolazak, što je s indeksom 96 u razini rezultata zabilježenih na isti dan 2019. godine. Podaci o realiziranim noćenjima još su indikativniji, pa je na isti dan bilo 2.685 noćenja koja su ostvarili strani i domaći posjetitelji, čime je u odnosu na isti dan 2019. godine zabilježeno povećanje od 48 posto u noćenjima (indeks 148). Strani posjetitelji su uvjerljivo u prednosti pa su ukupno 2097 noćenja ostvarili stranci s najzatupljenijim tržištem Bosne i Hercegovine, a slijede ga gosti iz Albanije i Njemačke.

Budući da je Zimski festival tek započeo i uzimajući u obzor raznolik i bogat program, od koncerata na Stradunu pa do sadržaja na drugim lokacijama, očekivanja od turističkih rezultata tijekom prosinca opravdano su visoka.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.