1 min. čitanja

Na 25 čvorova, nikad brža i valovitija Zadarska koka

Na 25 čvorova, nikad brža i valovitija Zadarska koka
Foto: JK Uskok/Facebook/Ilustracija

ZADAR - Tradicionalna 19. regata Zadarska koka nije oborila rekord od 113 jedrilica iz 2019. godine, ali je vjerojatno oborila rekorde u brzini i natjecatelja i rekreativaca. Jako jugo koje je počelo puhati s početkom regate oko 11 sati, s vremenom je postajalo sve jače te prelazilo i preko 25 čvorova.

Vještiji jedriličari upregnuli su vjetar u svoja jedra i jurili regatnim poljem od Puntamike do Punte Bajlo, dok su oni skloniji rekreativnoj plovidbi pokušavali ostati suhi i na pravoj strani morske površine. Suhi nisu uspjeli ostati, ali nije bilo ni jednog prevrtanja koje bi pokvarilo doživljaj regate, piše 057.info.

Nažalost, zbog ovakvih uvjeta sedam gajeta s latinskim idrom, koje su prvi put organizirano stigle na regatu, nisu se odvažile krenuti u boj s valovima, već su ostale u zavjetrini kod svjetionika, slaveći ovu feštu od mora na svoj način. Na kraju je na regati prijavljeno 95 sudionika, pa će se rekord iz 2019. morati obarati sljedeće godine.

Proglašenje pobjednika održat će se večeras u 19 sati u prostorima JK Uskok na Vitrenjaku, a nakon podjele pehara i toplog obroka za sudionike nastupa Ljetno kino.

Organizator, Jedriličarski klub Uskok, objavio je i rezultate regate:

[ZADARSKA KOKA 2022.] ⛵ Objavljeni su rezultati današnje regate ⛵ Ne zaboravite, podjela pehara kreće u 19 h, slijedi večera za sve sudionike regate, a nakon toga zabavljamo se uz Ljetno Kino 🎵😎

Posted by Jedriličarski klub Uskok Zadar on Saturday, October 22, 2022

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.