1 min. čitanja

My Lightning Tracker – aplikacija za praćenje udara gromova u gotovo stvarnom vremenu

My Lightning Tracker – aplikacija za praćenje udara gromova u gotovo stvarnom vremenu
Photo: Jurica Gašpar

Uz sve češće vremenske nepogode i izraženija nevremena koja su obično praćena grmljavinom, ovo je aplikacija koja počinje dobivati na značaju. Naime, omogućava praćenje udara gromova u gotovo stvarnom vremenu te obavještava o tome kada se približava grmljavinsko nevrijeme

My Lightning Tracker – aplikacija za praćenje udara gromova u gotovo stvarnom vremenu

My Lightning Tracker lijepo je napravljena aplikacija koja se specijalizira za praćenje udara gromova diljem svijeta i to gotovo u stvarnom vremenu, a samim time postaje i potencijalno vrlo korisna jer će na vrijeme upozoriti kada se približava grmljavinsko nevrijeme uzimajući pri tom u obzir lokaciju korisnika, piše Bug.hr

Aplikacijom dominira prikaz mape na kojoj su jasno naznačeni udari gromova, a osim što ih je moguće pratiti gotovo onako kako se pojavljuju, tu je i mogućnost povijesnog pregleda te na taj način doznati i gdje na svijetu su udari gromova najčešći i najizraženiji.

Foto: Bug.hr

No, uz to što je moguće gledati prikaze na mapama, daleko važnija značajka ove aplikacije jest činjenica da može gurnuti obavijest o tome da se približava grmljavinsko nevrijeme i to tako da do znanja da kako su u blizini detektirani udari gromova (moguće je podesiti radijus unutar kojega će obavijesti biti aktivirane).

Za svaku označenu lokaciju je moguće vidjeti i nešto iscrpnije informacije, a tu je i radar koji olakšava praćenje kretanja nevremena. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali prikazuje oglase, no njih se može riješiti tako da se kupi izdanje Pro za 15 kuna.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.