2 min. čitanja

MURTER Krivotvorili dokumente, fiktivno prodavali plovila i napravili štetu veću od milijun kuna

MURTER Krivotvorili dokumente, fiktivno prodavali plovila i napravili štetu veću od milijun kuna
Foto: Pixabay / Ilustracija

MURTER/ŠIBENIK – Odjel općeg kriminaliteta kriminalističke policije u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, 35-godišnjakom i 37-godišnjakom osumnjičenima za ukupno 19 kaznenih djela, od kojih po jedna pronevjera i krađa, 2 prijevare, 10 krivotvorenja isprava i 5 ovjeravanja neistinitog sadržaja, sve na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Murteru i trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu i na štetu 51-godišnjaka i 40-godišnjaka.

Osumnjičeni 41-godišnjak je u vremenu od 1. travnja 2018.g. do 31. siječnja 2019.g. u Murteru protupravno prisvojilo ukupno pet plovila s izvan brodskim motorima, koji su mu bili povjereni na radu od strane trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu. Potom je osumnjičeni 41-godišnjak u vremenu od  24.srpnja 2018.g. do 07. siječnja 2019. krivotvorio pet računa tog istog trgovačkog društva i to koristeći se skenerom, lažno na račune isprintao pečat trgovačkog društva i potpis direktorice tog društva. tako da iz krivotvorenih računa proizlazi da je trgovačko društvo prodalo pet plovila s izvan brodskim motorima prema  trgovačkom društvu iz Murtera, a koje račune je osumnjičeni koristio kao prave.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 41-godišnjak u vremenu od 26.srpnja .2018. g. do 14. siječnja 2019. g. počinio više krivotvorenja isprave na način da je krivotvorio pet računa  društva iz Murtera tako da je koristio izvornik pečata društva, a navedeni krivotvoreni računi su se odnosili na fiktivnu prodaju pet plovila sa izvan brodskim motorima od strane društva iz Kornata prema osumnjičenom 35-godišnjaku i 47-godišnjakinji.

Osumnjičeni 35-godišnjak je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist,  tijekom prosinca 2018.g. i siječnja 2019.g. oštećenom 40-godišnjaku prodao tri plovila s vanbrodskim motorom sve to za novčani iznos od oko 60 000 EUR-a,

Osumnjičeni 37-godišnjak je tijekom listopada 2018.g u Murteru sa suhog veza protupravno prisvojio plovilo trgovačkog društva iz Zagreba s izvan brodskim motorom, na koje okolnosti se provodi kriminalističko istraživanje.

Ukupna nastala materijalna šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na iznos od 1.120.000 kuna.

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.