1 min. čitanja

MUP: “Broj ulazaka ne odudara od prosjeka”

MUP: “Broj ulazaka ne odudara od prosjeka”
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

S obzirom na interes medija po pitanju ulaska hrvatskih državljana u Republiku Hrvatsku prema kategoriji neodgodivog osobnog razloga, Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je danas, 16. svibnja 2021. godine od ponoći pa do podne u RH po navedenoj osnovi ušlo 892 hrvatskih državljana, a što, kako tvrde, ne odudara od prosjeka ako uzmemo u obzir prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. – 724, 9.5. – 683 ulaska do podne).

Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećamo da su u skladu s ranije postojećom Odlukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi. Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.

Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Stoga je važno reći da se danas, na dan izbora, niti navedena Odluka niti postojeći režim prelazaka nisu promijenili.

Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Ažuriranu brojku ulazaka u RH dostavit ćemo vam večeras, nakon 20 sati – obećali su u MUP-u.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.