1 min. čitanja

Može li Hrvatska biti vodeća svjetska destinacija za održivi nautički turizam?

Može li Hrvatska biti vodeća svjetska destinacija za održivi nautički turizam?
Foto: Green Sail

Green Sail, organizacija koja već dugi niz godina radi na razvoju održivog nautičkog turizma objavila je detalje svoje godišnje Regate i okupljanja predstavnika partnerskih tvrtki s preko 150 sudionika iz partnerskih čartera i marina, ambasadora, ronioca, volontera i ostalih gostiju.

Manifestacija koja se održava u Šibeniku 21. i 22. listopada ima za cilj u opuštenom nautičkom okruženju povezati brojne partnerske tvrtke zainteresirane za zaštitu mora i morskog okoliša te im omogućiti međusobno povezivanje na temu održivog razvoja turizma u Hrvatskoj.

Događaj započinje 21. listopada u popodnevnim satima u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku s panel raspravom o tome može li Hrvatska biti vodeća destinacija u svijetu za održivi nautički turizam. Očekivani panelisti su predstavnici čartera, Ministarstva turizma i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te znanstvenici koji se bave relevantnim područjima.

Sljedeće jutro timovi će uživati u jedriličarskoj regati te nakon toga u organiziranom čišćenju podmorja i plaža uvale Čapljena.

Foto: Green Sail

Događaj će završiti prigodnom večerom i dodjelom nagrada koja će se održati u klubu Azimut u Šibeniku, gdje će se dodijeliti regatne nagrade i priznanja tvrtkama čiji su zaposlenici završili Green Sail internetske tečajeve održivosti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.