1 min. čitanja

MORSKI TV Najava 8. emisije: Ronjenje u Hrvatskoj i kako ga unaprijediti

MORSKI TV Najava 8. emisije: Ronjenje u Hrvatskoj i kako ga unaprijediti
Foto: RTL Digital / Vedran Dorušić

Osim što je kolumnist na portalu Morski HR, Vedran Dorušić je vlasnik Ronilačkog centra FOKA, s operativnim sjedištem u Auto-kampu Šimuni na otoku Pagu. Od 2008. aktivno sudjeluje u istraživanju i zaštiti kulturne baštine u hrvatskom podmorju, otkrio je mnoga nova nalazišta i zaštitio stara, a bio je i član Vladine stručne skupine ispred turističkog ronjenja, za donošenje novog Pravilnika o sigurnosti ronjenja.

U osmoj po redu emisiji Morski TV, Dorušić će govoriti o izazovima ronilačkog turizma, prijedlogu pravilnika o Sigurnosti ronjenja Ministarstva mora, administrativnim preprekama, ali i prijedlozima koje struka sugerira zakonodavcu.

Koliko su za Jadran dobre no take zone i umjetni grebeni i je li potrebno namjerno potapanje brodova na strateškim lokacijama? Kakva je to nastamba za morske konjice i zašto ih je važno zaštititi? Samo su neka od pitanja na koja će ovaj ronilački stručnjak odgovoriti.

Vedran Dorušić i njegova ekipa se bave i arheologijom, pa su tako otkrili neke za cijelo Sredozemlje jedinstvene lokacije, od kojih ćemo neke vidjeti i u emisiji.

Kakvo je stanje s koraljima i s periskama i umire li doista Jadran? Odgovore na ova pitanja doznajte u nedjelju, 10. travnja u 19.00 sati u emisiji Morski TV.

Pogledajte najavu…

Morski TV

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.