3 min. čitanja

MORH i dalje traži liječnike i medicinske tehničare, za rad u Splitu i Pločama

MORH i dalje traži liječnike i medicinske tehničare, za rad u Splitu i Pločama
Foto: MORH

MORH prima 10 kandidata/kandidatkinja za vojne specijaliste zdravstvene struke s mjestom rada u Splitu, Pločama, Zagrebu, Gospiću i Kninu

Ministarstvo obrane RH objavilo je u srijedu 4. listopada 2023. javni natječaj za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Ministarstvo obrane prima 10 kandidata/kandidatkinja za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista časnika i dočasnika:

HRVATSKA RATNA MORNARICA:

1. Glavni medicinski tehničar – 1 izvršitelj, mjesto rada Split

2. Medicinski tehničar – 2 izvršitelja, mjesto rada Ploče

3. Stomatološki asistent – 1 izvršitelj, mjesto rada Split

ZAPOVJEDNIŠTVO ZA POTPORU:

4. Medicinski tehničar – 1 izvršitelj, mjesto rada Zagreb

5. Medicinski tehničar – 5 izvršitelja, mjesto rada: jedan u Zagrebu, jedan u Gospiću, jedan u Kninu i dva u Splitu

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u djelatnu vojnu službu koji su propisani člankom 34. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i posebne uvjete za prijam koji su propisani člankom 46. Zakona, osim godina života te posebna specijalistička znanja potrebna za obnašanje dužnosti vojnog specijalista koja su propisana člankom 6. Pravilnika o vojnim specijalistima (Narodne novine, br. 41/2017) i Popisu posebnih specijalističkih znanja vojnih specijalista.

Posebna specijalistička znanja su stručna znanja koja se stječu završavanjem specijalističkih programa, višegodišnjim radom te stažiranjem na određenom sredstvu ili području rada.

Uvid u navedeni Popis posebnih specijalističkih znanja moguć je na temelju dogovora na adresi na kojoj se predaju prijave.

U službu u Oružane snage Republike Hrvatske ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Jedan kandidat/kinja može se javiti na više ustrojbenih mjesta vojnih specijalista.

Rok za podnošenje vlastoručno potpisane prijave je 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Svi kandidati uz vlastoručno potpisanu prijavu trebaju priložiti:

  • životopis,
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome/svjedodžbe),
  • potvrda odnosno ispis iz elektroničkog zapisa podataka iz područja radnih odnosa koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje,
  • dokaz o državljanstvu RH (preslika domovnice ili osobne iskaznice) i
  • dokaz da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ne stariji od šest mjeseci.

Prije upućivanja na osposobljavanje, kandidati prolaze odabirni postupak.

Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Zakonom, Pravilnikom o kriterijima i postupku odabira osoba koje se upućuju na osposobljavanje za časnike (Narodne novine, br.158/13), Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine br. 13/14, 134/15 i 138/15) i Pravilnikom o vojnim specijalistima (Narodne novine br. 41/17).

Ministarstvo obrane isključivat će u postupku odabira kandidate koji nisu ispunili neke od propisanih uvjeta.

Odabrani kandidati upućuju se na osposobljavanje za vojnog specijalista koje se sastoji od prve razine dočasničke odnosno časničke izobrazbe i programa dragovoljnog vojnog osposobljavanja za kandidate koji nemaju odslužen vojni rok ili uspješno završeno dragovoljno vojno osposobljavanje. Nakon uspješnog završetka osposobljavanja primaju se u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se čin poručnika/poručnika korvete vojnog specijalista, odnosno čin skupnika vojnog specijalista i raspoređuju se na ustrojbeno mjesto vojnog specijalista.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), i u Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb, tel. 01/3784-857, gdje se podnose prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MORH-u kritično nedostaje liječnika! Produljen natječaj za prijavu novih kandidata
Rok za podnošenje prijava na javni natječaj zainteresiranih kandidata zdravstvene službe je 15. kolovoz 2023. godine. Produžen je rok za podnošenje prijava na javni natječaj Ministarstva obrane za kandidate zdravstvene službe (doktor medicine ili specijalista medicine grana, doktor veterinarske med…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.