1 min. čitanja

Radno jutro za mlade veslače i veslačice iz pulskog Veslačkog kluba Istra

Radno jutro za mlade veslače i veslačice iz pulskog Veslačkog kluba Istra
Foto: Istra24 / Manuel Angelini

PULA - Izrazito radno jutro za mlade veslače i veslačice iz pulskog Veslačkog kluba Istra. Već od osam ujutro treneri Elvis Orbanić i Petar Banovac s Riječkog gata upravljaju treningom u pulskom zaljevu.

- Koristimo ferije da malo pojačamo treninge dok nema školskih obaveza. Sveukupno u nekoliko grupa imamo oko 70 mladih sportaša - rekao je za Istru24 trener Orbanić.

Veslači i veslačice marljivo rade krugove od Carinskog mola, preko Valelunge, pa pored Uljanika do zgrade Admiraliteta i tako puno puta.

- Jako nam je bitan rad s mladima. Ovaj sport je idealan za stvaranje radnih navika i osobnu disciplinu. Naši su bivši članovi skoro svi na fakultetima - kaže Orbanić i nabraja neke poznate pulske liječnike i inženjere koji su prošli kroz pulski veslački klub.

- Mi se u principu najviše bavimo mlađim kategorijama. Nakon toga neki nastavljaju s veslanjem i na fakultetima u drugim gradovima - dodaje trener Banovac.

Jutrošnja bonaca u pulskom zaljevu veslačima olakšava zaveslaje dok nepokretne Uljanikove dizalice u pozadini veslačkom treningu daju prilično umirujući dojam.

Fotogaleriju pogledajte na portalu Istra24.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.