1 min. čitanja

Mjesec tradicionalnog jedrenja u Murteru i 24. Dani latinskog idra

Mjesec tradicionalnog jedrenja u Murteru i 24. Dani latinskog idra
Foto: Igor Turčinov

MURTER – Pred nama se nalazi sadržajan mjesec za sve ljubitelje jedrenja, veslanja, tradicijskih brodova i pomorske baštine. Kroz rujan će se održavati veslačke regate za djecu, žene i muškarce, hodočašće na otok Žut, izložba slika, predstavljanje knjige, radionice za djecu, natjecanje u armivanju brodova, i naravno, regate tradicijskih brodova na latinsko jedro.

Svečano otvorenje manifestacije održalo se na blagdan Male Gospe u 16 sati na Staroj rivi, nakon čega su po murterskom akvatoriju zaveslale mala, ženska i muška veslačka regata.

Foto: Općina Murter-Kornati / Facebook

Središnje događanje održat će se u nedjelju, 26. rujna regatom Latinsko idro u 15 sati, a iz bogatog programa, za sve ljubitelje jedrenja i tradicije, tijekom rujna i početkom listopada organizatori najavljuju i veslačku regatu Didovin veslun, Malo latinsko idro, obilježavanje Blagdana sv. Križa misom i plovidbom na Žut, izložbu slika i predavanje o maritimnoj baštini, predstavljanje knjige ‘Murter iz pera Ive Jurage Nadova’, natjecanje u armivanju brodova i sportsku regatu Gajeta kup.

A evo i kompletnog programa manifestacije:

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.