1 min. čitanja

MITERIOZNI NESTANAK Brod stigao u luku bez kapetana, pokrenuta istraga

MITERIOZNI NESTANAK Brod stigao u luku bez kapetana, pokrenuta istraga
Foto: Pixabay/Ilustracija

Španjolske vlasti istražuju misteriozni nestanak kapetana kontejnerskog broda koji je krajem prošlog tjedna stigao u luku Algeciras.

Algeciras Express od 50.789 dwt isplovio je iz luke Yalova u Mramornom moru južno od Istanbula 30. lipnja. Četiri dana poslije prvi časnik broda obavještava La Guardia Civil de Algeciras da je kapetan broda nestao. Brod stiže u luku Algeciras 7. srpnja, no tamošnje vlasti naređuju posadi da se usidri na pučini dok na brod ne stigne novi kapetan, jer lučke vlasti ne dopuštaju pristajanje brod bez kapetana.

https://twitter.com/RTVEAndalucia/status/1546517168199610368?s=20&t=IkOtaLYTNWtsapCvo7ONvw

Brod je registriran u Liberiji, u vlasništvu je Seaspana, ali radi pod najmom za Hapag-Lloyd. Izvješća pokazuju da je Hapag organizirao dolazak ukrajinskog kapetana, zahvaljujući kojem je plovilo i moglo pristati u luku 10. srpnja, piše The Maritime Executive.

Nakon što je brod konačno pristao, na njega stiže policija koja je pretražila plovilo i ispitala posadu. Detaljno su pretražili i kapetanovu kabinu koja je, prema opisu lokalnih medija, bila u dobrom stanju, bez ikakvih znakova borbe ili incidenata. U kabini je čak postojao navigacijski plan koji je kapetan pripremio za 4. srpnja. No od kapetana, koji je filipinski državljanin, ni traga ni glasa pa ga španjolske vlasti vode kao nestalu osobu.

Brod je još u ponedjeljak bio usidren kod Algecirasa, no onda je uz blagoslov španjolskih vlasti pušten dalje prema Tanger-Medu u Maroku.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.