1 min. čitanja

Ministrica turizma zaključila: “Sljedećih par tjedana je ključno za naš turizam”

Ministrica turizma zaključila: “Sljedećih par tjedana je ključno za naš turizam”
Foto: Kažimir Škrbić

Ministrica turizma Nikolina Brnjac (HDZ) došla je do zaključka, tj. rekla je kako je vrijeme od 15. srpnja do 15. kolovoza ključno za naš turizam. Brnjac, koja je inače diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti, otkrila je narodu kako se u tom razdoblju ostvari otprilike 35 posto ukupnog turističkog prometa. U nekoj drugoj zemlji, ministri turizma se sigurno ne bi hvalili kako se trećina turističkog prometa države ostvaruje u samo jednom mjesecu, već bi radili na tome da se takvo što protegne na veće vremensko razdoblje, prenosi Tris portal.

Nadalje, ministrica je zaključila i kako, ako se nastavi dolazaka turista i ako se pridržavamo epidemioloških mjera, možemo biti na 60-ak posto iz rekordne 2019.

Dakle, na nama, tj. na na građanima Hrvatske je samo da se ‘pridržavamo mjera’ i čekamo da milijuni turista prođu kroz Hrvatsku.

Ministrica je izjavila u razgovoru za RTL televiziju kako u tom razdoblju svaki sljedeći dan donosi otprilike 100 milijuna eura prihoda za sam turizam.

– Trenutačno u Hrvatskoj imamo 850.000 turista – rekla je dodavši kako je od početka godina do današnjeg datuma bilo više od 5,3 milijuna dolazaka.

Navela je i kako je doba struktura turista u Hrvatskoj otprilike 30 do 50 godina, koji u smještaju traže sigurnost na prvom mjestu.

Nije jasno o kojoj se sigurnosti radi, i od čega gost treba biti siguran.

– Zato smo krenuli početkom godine u Stay safe projekt – podsjetila je i opet dodala kako gost traži sigurnost i izoliranost.

Nije pojasnila koji su to gosti koji na ljetnom odmoru traže ‘izoliranost’ i kako uopće postižu navedenu ‘izoliranost’ u prepunim trgovačkim centrima i na prekrcanim plažama.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.