2 min. čitanja

Ministarstvo podsjeća: Do kraja godine brišemo jahte i brodice iz Upisnika, ako vlasnici nisu platili naknadu!

Ministarstvo podsjeća: Do kraja godine brišemo jahte i brodice iz Upisnika, ako vlasnici nisu platili naknadu!
Foto: BBS / Ilustracija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će do kraja 2022. godine provesti postupak brisanja jahti i brodica upisanih u Upisnik brodova Republike Hrvatske, čiji vlasnici dvije godine uzastopno nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja, podsjećaju iz Ministarstva.

Stoga se ovim putem ponovno pozivaju svi vlasnici da, najkasnije do 15. prosinca 2022. godine, podmire svoja dugovanja ili dostave potvrde o provedenim uplatama ukoliko su naknade plaćene, ali nisu ispravno evidentirane.

Popis imena i/ili oznaka svih jahti i brodica za koje ovo Ministarstvo nema evidentiranu uplatu za 2020. i 2021. godinu moguće je pronaći na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova.

Tijekom 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, brisano je ukupno 8.551  brodica i jahti, dok se prema trenutnom stanju dugovanja u 2022. godini očekuje brisanje ukupno 8.829 brodica i jahti.

Napominjemo i kako se jahte i brodice, koje su brisane temeljem odredbi o neplaćanju zakonom propisanih naknada, mogu ponovno upisati u upisnik brodova isključivo u postupku prvog upisa, koji podrazumijeva i utvrđivanje tehničke prihvatljivosti i usklađenosti s trenutno propisanim tehničkim standardima koji se odnose na nove jahte i brodice.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Obavijest vlasnicima plovila unutarnje plovidbe o brisanju plovila iz upisnika
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u studenom ove godine provest će postupak brisanja objekata, odnosno, plovila unutarnje plovidbe iz postojećih upisnika, po službenoj dužnosti. Brisanje plovila provest će za ona plovila, za koje vlasnici ili oni koji koriste plovila, nisu do 2. srpnja 20…
Ministarstvo mora objavilo popis plovila koja brišu s popisa jer vlasnici nisu podmirili naknade
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove godine namjerava brisati brodice zbog neplaćenih naknada (za 2020. i 2021.). Na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova, Ministarstvo je objavilo popis brodica i jahti koje će biti brisane jer za iste nije plaćena naknada za korištenje pomorsk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.