3 min. čitanja

Ministarstvo mora potvrdilo da je ribarski brod potonuo, a drugi nasukan: "Putem VHF-a se emitiraju poruke za opasnost 'SECURITE'"

Ministarstvo mora potvrdilo da je ribarski brod potonuo, a drugi nasukan: "Putem VHF-a se emitiraju poruke za opasnost 'SECURITE'"
Foto: Čitatelji

UMAG/SAVUDRIJA - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture potvrdilo je da je jedna ribarska brodica potonula, a druga se nasukala, uslijed udara u drvo koje je plutalo na površini akvatorijem Umaga, o čemu je jutros prvi izvijestio Morski HR.

Temeljem dojava zaprimljenih jučer (20.11.2023. godine) u poslijepodnevnim satima, službenici Lučke ispostave Umag u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Istarske izvršili su nadzor morskog područja, kojim su utvrdili da su dvije brodice oštećene uslijed udara u drvo, koje je plutalo na morskoj površini.

Područje na kojem postoji opasnost za plovidbu

Jedna od brodica je potonula, dok se druga nasukala na obalu pri čemu nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja mora i morskog okoliša.

Potonula ribarska brodica kod Umaga

Potonula brodica izvađena je na suho jutros, 21. studenoga.

Koristimo priliku napomenuti da su tijekom posljednjih nekoliko dana objavljena tri radio oglasa, vezano uz navigacijsku opasnost, od kojih je trenutno u emitiranju putem VHF radijske postaje jedna „SECURITE“ poruka, stoji u odgovoru Ministarstva mora, na upit Morskog HR.

Podsjetimo, nešto prije o slučaju se oglasila i istarska policija:

- Policija je jučer oko 18,20 sati zaprimila dojavu da je nedaleko lučice Zambratija došlo do pomorske nesreće. Dolaskom policijskih službenika na mjesto nesreće utvrđeno je da su dvije osobe, koje su se u trenutku nesreće nalazile na ribarici, otplivale na obalu dok je plovilo nasukano nedaleko nasipa u lučici Zambratija. U događaju nitko nije ozlijeđen te nije došlo do onečišćenja mora.

O događaju je izvještena nadležna lučka kapetanija koja će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti - odgovorili su na upit o događaju za Morski HR iz istarske policije.

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

UPOZORENJE! Jedna ribarska brodica potonula, druga se nasukala, ribari spašeni - Akvatorij Umaga i Savudrije prepun balvana
UMAG/SAVUDRIJA - Dvije ribarske brodice doživjele su sinoć havariju u akvatoriju Umaga, područje Zambratija. Jedna je ribarica potonula, dok se posada druge uspjela nasukati. Kako doznajemo, ribari su se spasili sami. Od istarskih ribara doznajemo da su udarili u balvane koji plutaju morem. - Puno…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.