3 min. čitanja

Ministarstvo mora o potonuloj koćarici: "Poduzete mjere za sprječavanje onečišćenja i vađenje podrtine"

Ministarstvo mora o potonuloj koćarici: "Poduzete mjere za sprječavanje onečišćenja i vađenje podrtine"
Foto: MMPI

ZLARIN - Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) noćas, 13. svibnja u 00.29 sati obaviješteno je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj akciji traganja i spašavanja prema troje članova posade koćarice, koja se noćas nasukala i potonula u Zlarinskom kanalu, izvijestilo je o havariji o kojoj je pisao Morski HR i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Spasilačka akcija prema trojici ribara pokrenuta je slijedom dojave posade druge ribarske brodice, posredstvom  Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split.

Spasilački brod iz sastava šibenske Kapetanije te policijski brod po dolasku na dojavljenu poziciju zatekli su tri člana posade na hridima otočića, koje su zbog nepristupačnosti obale i nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, na spasilački brod prevezli pomoćnom brodicom.

Trojica spašenih ribara državljani su Republike Hrvatske koji, osim pothlađenosti, nisu prijavili tjelesne ozljede te su spasilačkim brodom prevezeni u Šibenik, kamo su pristali u 02.00 sata i odakle su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Šibenik, preuzeli u daljnje preventivno medicinsko postupanje, u Opću bolnicu Šibenik.

Foto: MMPI

Koćarica imena „VAL II“ nedugo nakon nasukavanja u potpunosti je potonula na dubinu od 7 metara, na oko 30 metara od obale Sestrice Male.

Službenici Lučke kapetanije Šibenik od jutros su na poziciji pomorske nesreće gdje nisu uočili tragove onečišćenja mora, no s obzirom da je posada prijavila oko jednu i pol tonu pogonskog goriva u brodskome spremniku, iz Kapetanije je vlasniku izdan nalog za žurno komercijalno vađenje podrtine na učinkovit i siguran način, u svrhu zaštite mora i morskog okoliš.

Foto: Čitatelj

Podrtina ne predstavlja ugrozu za ostale sudionike u pomorskom prometu, a nakon vađenja i teglja na siguran vez obavit će se očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, u nadležnosti Lučka kapetanije Šibenik.

PROČITAJTE JOŠ:

Ribarskoj obitelji iz Šibenika noćas je potonuo četvrti brod - Ribari organizirali pomoć
Koćarica Val Dva potonula je noćas kod otoka Sestrica Mala, 1,5 Nm jugozapadno od Zlarina. Srećom u nesreći, nema ljudskih žrtava, no tročlana posada je zbog boravka u hladnom moru bila vidno pothalađena. Svi su zbrinuti u šibenskoj bolnici, a brod je bio u vlasništvu Vedrana Mudronje koji s
FOTO/VIDEO Ribarski brod udario u otočić, pa potonuo kod Zlarina, posada spašena i hitno prebačena u bolnicu
ZLARIN/ŠIBENIK - Havarija ribarskog broda dogodila se noćas u šibenskom akvatoriju. Koćarica Val Dva potonula je oko ponoći kod otočića Mala Sestrica, 1,5 Nm jugozapadno od otoka Zlarina. Po svemu sudeći, ribarica je udarila u otočić. Na mjesto događaja je prvi stiže policijski brod Sv. Jakov, a na…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.