2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Ribarski brod udario u otočić, pa potonuo kod Zlarina, posada spašena i hitno prebačena u bolnicu

FOTO/VIDEO Ribarski brod udario u otočić, pa potonuo kod Zlarina, posada spašena i hitno prebačena u bolnicu
Foto: Google Earth / Čitatelj / Vessel Finder / Marine Traffic / Screenshot

ZLARIN/ŠIBENIK - Havarija ribarskog broda dogodila se noćas u šibenskom akvatoriju. Koćarica Val Dva potonula je oko ponoći kod otočića Mala Sestrica, 1,5 Nm jugozapadno od otoka Zlarina.

Po svemu sudeći, ribarica je udarila u otočić. Na mjesto događaja je prvi stiže policijski brod Sv. Jakov, a nakon njega brod Lučke kapetanije Šibenik.

Zbog jasnih znakova hipotermije, hitno prebačeni u bolnicu

- Tri člana posade ribarskog plovila isplivala su na otok Mala Sestrica a s broda Šibenik je spuštena pomoćna brodica pomoću koje su članovi posade Val Dva prekrcani ma brod Šibenik.

Budući da su dva člana pokazivala jasne znakove hipotermije,žurno su prebačeni u Šibenik gdje ih je preuzeo tim hitne pomoči  te nakon obrade preveo na hitni prijem na daljne liječenje - doznajemo od spasitelja.

O uzrocima ove pomorske nezgode se može za sada nagađati. Ribarski brod Val Dva je potonuo na istočnoj strani otočića Mala Sestrica.

Brod je, prema analizi njegove putanje, plovio pravocrtno do otoka, vjerojatno u povratku s obavljenog ribolova brzinom većom od 7 čv, što može sugerirati plovidbu na autopilotu, no potom naglo smanjuje brzinu na oko 4 čv i skreće udesno, u smjeru Zlarina. Nedugo, uz samu obalu otočića Mala Sestrica, brzina mu pada na 0.6 čv i njegov AIS signal nestaje. Što se zapravo dogodilo, pokazat će istraga.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.