2 min. čitanja

Ministarstvo mora: Jedna osoba ozlijeđena, dok su dvije jedrilice udarile u most u Malom Ždrelcu

Ministarstvo mora: Jedna osoba ozlijeđena, dok su dvije jedrilice udarile u most u Malom Ždrelcu
Foto: Gyula Nagy

Dvije jedrilice udarile su u konstrukciju mosta tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac, uslijed čega je jedna osoba ozlijeđena, dok su na jedrilicama nastala značajna oštećenja, priopćilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) jučer, 18. rujna u 12.00h zaprimila je dojavu voditelja jedrilice o udaru u konstrukciju mosta, tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac, zbog čega se dogodio lom jarbola, koji je pao u more te je predstavljao opasnost za plovidbu.

Foto: Screenshot / Niko Bogdanić / DDPČ / Facebook

Službenici MRCC Rijeka o događaju su obavijestili Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su dolaskom na poziciju ove pomorske nesreće obavili očevid o uzrocima nesreće, kojim su utvrđena značajna oštećenja nadgrađa jedrilice, no bez kritičnih oštećenja trupa i bez opasnosti od potonuća. Nitko od članova posade jedrilice nije ozlijeđen te je vlasniku naloženo organizirati komercijalni tegalj, odnosno, zbrinjavanje posade i plovila.

Foto: Lazar Gulen / DDPČ / Facebook

Nedugo nakon prvog udara, na istoj poziciji u 13.15h konstrukciju mosta udarila je druga jedrilica i također ostala bez jarbola, o čemu su službenici LK Zadar izvijestili MRCC Rijeku.

U ovoj pomorskoj nesreći osim materijalne štete, nažalost, ozlijeđena je jedna članica osmeročlane posade te su je službenici Lučke kapetanije Zadar evakuirali sa jedrilice i prevezli u Kukljicu, gdje su ozlijeđenu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje, a vlasniku oštećene jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje posade i oštećenog plovila.

D.G.

NEISKUSNI SKIPERI Polomili jarbole na dva plovila u jednom danu!
ŽDRELAC - Dvojica nautičkih genija danas su položila test gluposti, postavši tako dio tužne gomile onih kojima je bez detaljne provjere sposobnosti predano skupo plovilo i što je najgore, dozvola za plovidbu. Jedan je tako s katamaranom udario u most Ždrelac, a jarbol mu se odmah polomio. - Jarbol…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.