2 min. čitanja

Milanović u Jelsi objasnio zašto više neće voziti bicikl po otoku: "Netko će me satrat!"

Milanović u Jelsi objasnio zašto više neće voziti bicikl po otoku: "Netko će me satrat!"
Foto: Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je sinoć na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jelsa povodom Dana Općine i blagdana Velike Gospe.

- Mala zemlja, puno otoka! Mali otoci, svi slični, a opet svi drukčiji. Svaki na svoj način poseban - opisao je u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović svoje viđenje hrvatskih otoka.

Usporedio je otok Hvar s drugim otocima kazavši kako su svi uglavnom isti.

- Na svim tim našim otocima – dugačkim, relativno visokim, izbočenim i isturenim iz mora imaš neku putanju,krećeš s neke točke, s nekog mjesta kroz neku pustopoljinu, kroz kamen - opisao je.

Za otok Hvar Milanović je istaknuo da je poseban i drugačiji jer, kako je pojasnio “sva njegova opisana, materijalna i u školi učena povijest je zbijena na zapadni dio otoka. Sve je tu, i antika i predantika i brončano doba, srednji vijek, novi vijek. A kada se ide prema istoku, ide se u beskraj i dolazi se negdje gdje je more i gdje prije par stotina godina nije bilo ničega. To su mjesta, između ostalih Jelsa, Humac, Poljica i na kraju Sućuraj“, dodao je.

Milanović se prisjetio i svojih vožnji po Hvaru biciklom, pa je opisao susret i razgovor s jednim stanovnikom Hvara kojega je sreo na cesti prema Poljicima, na prijelazu s nove ceste na staru cestu.

- To je taj put u beskraj, koji gledam sa sjetom jer ga uskoro više neće biti, sve će to biti prava cesta. Uskoro neće biti mikrosredine na našim otocima - rekao je referirajući se na činjenicu da ga čovjek s kojim je razgovarao nije ni prepoznao jer živi u svojoj mikrosredini.

No, kako je otkrio za Dnevnik Nove TV, ovo mu je zadnja godina u kojoj ide biciklom na drugi kraj otoka.

- I to ne zato što više ne mogu, nego zato što će me netko satrat‘ autom, jer je sve više i više gostiju. A najbrojnije tablice ove godine, a brojao sam ih, jer mi je svaki digao živac, bile su iz Srbije - dodao je Milanović, te uz osmijeh na licu pojasnio zašto odustaje od vožnje bicikla:

- Ma ne, planiram se zdebljat.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.