1 min. čitanja

Milanović: "MORH i Hrvatska vojska imaju moju potporu u opremanju i modernizaciji!"

Milanović: "MORH i Hrvatska vojska imaju moju potporu u opremanju i modernizaciji!"
Foto: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske / Filip Klen

Predsjednik Milanović sudjelovao je na božićnom prijemu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Ministarstvu obrane na tradicionalnom božićnom prijemu čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić. Na prijemu su bili brojni dužnosnici i djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Hrvatske vojske, kao i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Predsjednik Milanović kazao je kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska imaju njegovu potporu za projekte opremanja i modernizacije OSRH, pri čemu je posebno izdvojio projekt realizacije gradnje obalnih ophodnih brodova, ali i druge projekte od strateškog interesa i značaja za OSRH.

- Godina iza nas bila je izazovna, ali naš zajednički interes ostaje naša Domovina, Domovina kojoj smo vjerni i ostajemo vjerni. U tom duhu želim vama i vašim obiteljima zdravlja, sreće i uspjeha - poručio je Milanović.

Ministar Anušić istaknuo je kako je ova godina bila izrazito produktivna za OSRH zbog, kako je kazao, značajnih iskoraka u opremanju i modernizaciji njezinih sposobnosti.

- Projekti poput opremanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva borbenim avionima Rafale koji nam stižu iduće godine, nabava moćnih helikoptera Black Hawk i borbenih oklopnih vozila Bradley za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao i mnogi drugi projekti, pokazuju kako idemo u pravome smjeru te tako nastavljamo i u idućoj godini - poručio je Anušić te svim prisutnima zaželio sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2024. godinu.

Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Ivica Kranjčević i pobočnik Predsjednika Vlado Čulina.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.