1 min. čitanja

MATIĆ: Borba protiv nezakonitog ribolova te obnova prirode i morskih staništa su prioriteti

MATIĆ: Borba protiv nezakonitog ribolova te obnova prirode i morskih staništa su prioriteti
Foto: Unsplash

SVIJET - Europski parlament će od EU zatražiti donošenje mjera za borbu protiv nezakonitog ribolova, a za svog izvjestitelja o toj inicijativi klub socijaldemokrata odredio je Predraga Freda Matića.

Hrvatski eurozastupnik Predrag Fred Matić naglašava ugroženost morskih resursa zbog kojih je potrebno poduzeti mjere za obnovu i očuvanje morskog okoliša. Kako bi se povećao riblji fond, prioritet postaje borba protiv nezakonitog ribolova te obnova prirode i morskih staništa.

Nezakoniti ribolov može imati i šire implikacije na sigurnost hrane je je riba važan izvor proteina i drugih hranjivih tvari, osobito u obalnim zajednicama, i često je ključna komponenta lokalne prehrane.  

Europski parlament će stoga od EU zatražiti da donese mjere za borbu protiv nezakonitog ribolova, a za svog izvjestitelja o toj inicijativi klub socijaldemokrata je odredio Predraga Freda Matića, priopćio je ured hrvatskog eurozastupnika.

Matić podsjeća da donošenje nove Uredbe o obnovi prirode na kojoj radi treba osigurati dugoročnu opskrbu hranom iz mora i spriječiti gubitak poslova u sektoru, prenosi Hina EU.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Matić izvjestitelj EU za novu Uredbu o obnovi prirode: “Posebno sam zabrinut za situaciju na moru u Hrvatskoj!”
Eurozastupnik Fred Matić, izvjestitelj Socijalista i demokrata bit će zadužen za novu Uredbu o obnovi prirode unutar EU-a. Gubitak flore i faune diljem Europe nastavlja se zabrinjavajućom brzinom, a glavni razlog je i dalje ljudski faktor uz sve brže klimatske promjene. Nova, ambiciozna Uredba na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.