2 min. čitanja

Malim i obiteljskim hotelima dodijeljeni certifikati „Eco zeleni hotel“

Malim i obiteljskim hotelima dodijeljeni certifikati „Eco zeleni hotel“
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - U Interpretacijskom centru „Civitas sacra“ u organizaciji Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela u petak se održala konferencija „Održiva gastronomija u obiteljskom i malom hotelijerstvu – nužnost ili trend?“.

Uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića, direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića te predsjednika Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarića konferenciji je nazočila ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Ministrica je ovom prilikom dodijelila certifikate „Eco zeleni hotel“ članovima udruge koji su ispunili uvjete za zelenu transformaciju. Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije i zahtjeve zelenog poslovanja te su, ovisno o stupnju, dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što se konferencija koja okuplja brojne predstavnike turističkih institucija i vrhunske eno-gastronomske stručnjake održava upravo u Šibeniku.

- Hrvatska je u svijetu prepoznata kao gastronomska destinacija, a Šibenik je povlašten svojim geografskim položajem, podnebljem, ali i ljudima koji imaju znanje da ono što imamo iskoriste na kvalitetan način. Jedan od njih je i naš Rudi Štefan, vlasnik restorana Pelegrini, jedan od današnjih predavača i panelista koji je svojim ogromnim trudom i radom ime Šibenika pronio svijetom - kazao je Burić.

Ministrica Brnjac istaknula je kako su obiteljski i mali hoteli pokretači novih turističkih trendova u Hrvatskoj te doprinose razvoju cjelogodišnjeg turizma.

- Certifikati koji ćete danas dobiti poticaj su da ste krenuli u dobrom smjeru te su potvrda vašeg kvalitetnog rada. Turisti mijenjaju svoje navike u skladu s konceptom održivog turizma, a vi ste to među prvima prepoznali - poručila je Brnjac.

Tijekom svog boravka u Šibeniku ministrica će u Kući umjetnost Arsen predstaviti novi Zakon o turizmu direktorima turističkih zajednica s područja Šibensko-kninske županije.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.