2 min. čitanja

Malene vjeverice Bim, Bam i Bum trebaju kućice kako bi preživjele zimu

Malene vjeverice Bim, Bam i Bum trebaju kućice kako bi preživjele zimu
Vjeverak Bim. Foto: Nataša Basanić Čuš

Već nekoliko godina Porečani Conny Peto Đeneš i njezin suprug Dražen Požarić brinu se za vjeverice u šumi u Plavoj laguni.

Naime, Conny i Dražen trebaju pomoć u izgradnji kućica za vjeverice koje su u posljednjih nekoliko mjeseci zbog više ljetnih oluja izgubile svoj dom jer su srušena mnoga stabla na kojima su imale svoja gnijezda, javlja Istra24.

Mladi vjeverići, nažalost, često ne prežive ispadanje iz gnijezda.

Bim, Bam i Bum

- Trenutno ih na rehabilitaciji imamo troje, a to su Bim, Bum i Bam. Vjeverice su ostale bez mame i za njih je ključno da se u prirodu vrate do kraja ovog mjeseca, kako bi se prije zime uspjele prilagoditi vanjskim uvjetima. Zato njima, ali i drugim bebama kojih na Galijotu ove godine ima puno, treba pružiti odgovarajuće sklonište u kojem će biti zaštićene, navode ovi ljubitelji životinja.

Izgradnja kutija za gniježđenje pružila bi im siguran i udoban dom, zaštićen od predatora, lutajućih pasa i loših vremenskih uvjeta, a pomogle bi u očuvanju njihovog prirodnog staništa, naročito u urbanim područjima.

Vjeverica Vjeka

Molimo sve da nas podrže financijskim sredstvima za izgradnju kućica ili umijećem u njihovoj izradi. Svaka nam je pomoć dragocjena. Zahvaljujemo unaprijed na podršci i brizi za naše šumske prijatelje. Zajedno možemo napraviti veliku razliku u životima ovih predivnih bića, navode Porečani na svojim stranicama.

Informacije o tome na koji način im pomoći možete provjeriti OVDJE.

Jedan od videa ovih malih beba možete pogledati OVDJE, a na OVOM LINKU, možete pratiti i daljnje avanture porečkih šumskih slatkiša.

Slatki trio spašen je od dehidracije i gladi nakon što je pronađen u šumi kod Doma za starije i nemoćne u Poreču, gdje su vjerojatno ostale bez mame.

Nakon hranjenja mlijekom, vjeverice su nedavno naučile otvoriti i svoje prve lješnjake i odlično napreduju. Zaigrane su i vesele. Pred njima je još jedino povratak u šumu, u njihovo prirodno stanište.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.