1 min. čitanja

Makarska sufinancira projekate obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Makarska sufinancira projekate obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama
Foto: Screenshot/YouTube

Dio je ovo kampanje "Zeleni prekidač - prebaci na održivost", usmjenernog na usmjeren na zaštitu okoliša, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

Prijave su otvorene za građane koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća u Gradu Makarskoj, s uvjetom da na adresi kuće nemaju nepodmirena dugovanja prema Gradu. Sufinanciranje se odnosi na postojeće obiteljske kuće koje su izgrađene u skladu sa zakonom i koje imaju više od 50% podne površine namijenjene stanovanju, s maksimalno tri stambene jedinice ili građevinskom bruto površinom do 600 m2.

Sufinanciranje po obiteljskoj kući može iznositi do 5.000 EUR, odnosno 400 EUR po 1 kW instalirane snage elektrane (iznos pokriva elektranu do maksimalno 12,5 kW).

Ugradnjom fotonaponskih elektrana građani pridonose energetskim ciljevima grada, istovremeno unapređuju energetsku učinkovitost svojih domova te u konačnici ostvaruju značajne uštede.

Ova inicijativa je dio šireg trenda u Hrvatskoj i svijetu gdje lokalne zajednice preuzimaju aktivnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena.

Prijava na poziv podnosi se najkasnije do 1. studenog 2024. ili do iskorištenja sredstava, javni poziv i potrebne dokumente pronađite na ovom linku.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.