3 min. čitanja

Maja Šupe više nije sutkinja

Maja Šupe više nije sutkinja
Foto: HRT / Screenshot

Državno sudbeno vijeće (DSV) u petak je objavilo da je Maja Šupe, šibenska sutkinja uhićena zbog korupcije, razriješena sudačke dužnosti.

“Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, razrješava se sudačke dužnosti s 29. rujna 2022., na vlastiti zahtjev”, stoji u obavijesti o sjednici DSV-a održanoj danas.

Prije tri dana sudac istrage splitskog Županijskog suda Ivica Botica odbio je prijedlog branitelja šibenske sutkinje Maje Šupe da joj se ukine istražni zatvor u kojem se od 8. rujna nalazi zbog Uskokovih sumnji da je primala mito kako bi donijela oslobađajuću presudu.

Šibenska sutkinja optužena za primanje mita ostaje u zatvoru - Odvjetnik: ”Šupe teško podnosi zatvor”
Sudac istrage splitskog Županijskog suda Ivica Botica odbio je u ponedjeljak prijedlog branitelja šibenske sutkinje Maje Šupe da joj se ukine istražni zatvor u kojem se od 8. rujna nalazi zbog Uskokovih sumnji da je primala mito kako bi donijela oslobađajuću presudu, prenosi N1. Glasnogovornik Župa…

Podsjetimo, ​Šupe je ranije u rujnu pritvorena zajedno s ​odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem i poduzetnikom Blažom Petrovićem. Svi su osumnjičeni za kazneno djelo primanja i davanja mita. Istražni zatvor Uskok je tražio zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tužiteljstvo ih sumnjiči za koruptivna nedjela u kojima je sutkinja primila mito od 15 tisuća eura da donese oslobađajuću presudu Blažu Petroviću, a u svemu je posredovao odvjetnik Zmijanović.

Odvjetnik tvrdi da je zahtjev za mirovinom podnijela mjesec dana prije uhićenja

Na ispitivanju u Uskoku sutkinja Šupe je negirala kaznena djela za koje ju sumnjiče te je odgovarala na pitanja tužiteljstva i obrane. Njen je odvjetnik tada je ​otkrio da je mjesec dana ​prije uhićenja ​podnijela zahtjev za mirovinu jer joj je narušeno zdravlje.​

Zapriječena zatvorska kazna za primanje i davanje mita je do deset godina, piše N1.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uhićenje sutkinje Šupe koja je oslobodila Horvatinčića - Oglasio se Stipe Petrina kojeg je godinama maltretirala jer je prvi nazvao nečasnom!
Šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. USKOK i pol…
USKOK: “Maja Šupe uzela 6 tisuća prije, a 9 tisuća eura poslije oslobađajuće presude!”
USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1959., 1962., 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Riječ je o sutkinji Maji Šupe, poduzetniku Blažu Petroviću i odvjetniku Branimiru Zmijanoviću. U priopćenju su objavljeni i…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.