2 min. čitanja

Maerskovom tankeru zabranjeno pristajanje zbog tereta iz Rusije

Maerskovom tankeru zabranjeno pristajanje zbog tereta iz Rusije
Foto: Unsplash

SVIJET - Tankeru Maersk Magellan koji plovi pod singapurskom zastavom zabranjeno je pristajanje u španjolskoj Tarragoni zbog sumnje da je preuzeo teret broda koji je plovio pod ruskom zastavom.

Prijevoznik Maersk Tankers izvijestio je u četvrtak da je njegovom tankeru Maersk Magellan 10. veljače zabranjeno pristajanje u španjolskoj Tarragoni te da je u utorak napustio položaj pred lukom.

Voditelj pravne službe Maersk Tankersa Christian Kjoller izjavio je da zbog odluke španjolskih vlasti ponovno razmatraju rutu putovanja, navodi Reuters.

- Konzultiramo vanjske stručnjake kako bismo bili sigurni da je postupanje u skladu s propisima o sankcijama Rusiji - kazao je Kjoller. Inače, iz danskog operatera ovih su dana izvijestili kako službeni dokumenti pokazuju da je teret turskog podrijetla.

Španjolska trgovačka flota priopćila je u srijedu da, prema propisima, brod ne može pristupiti niti jednoj luci u Europskoj uniji.

Maersk Magellan prvi je tanker kojemu je odbijen zahtjev za pristajanjem u luku u Španjolskoj nakon što su 5. veljače na snagu stupili propisi o ograničenju cijena naftnih proizvoda.

Podaci o kretanju brodova pokazali su u četvrtak da tanker plovi pored talijanske obale u pravcu grčke luke Kalamate. Klijent je brod uputio prema drugoj luci dok se čekaju informacije o konačnom odredištu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Maersk prestao primati zahtjeve za osnovni teret na sjeverozapadu i jugu Rusije | | Morski HR
Danska kompanija za transport kontejnera Maersk obustavlja prihvaćanje novih narudžbi za prijevoz kontejnera s osnovnom robom u/iz luka Sankt Peterburg, Kalinjingrad i Novorosijsk, priopćila je ova
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.