1 min. čitanja

Lukoran dobiva novi društveni dom, trgovinu i liječničku ordinaciju

Lukoran dobiva novi društveni dom, trgovinu i liječničku ordinaciju
Foto: Boris Kačan

PREKO – Stanovnici Lukorana na otoku Ugljanu konačno će dobiti ono što žele godinama. Općina Preko i tvrtka Bure d.o.o. potpisale su ugovor o javno-privatnom partnerstvu prema kojem će ovo mjesto dobiti društveni dom s multimedijalnom dvoranom i pratećim prostorima, liječničku ordinaciju te trgovinu mješovite robe.

Prema potpisanom ugovoru tvrtka Bure d.o.o. se obvezala izgraditi cijelu zgradu o vlastitom trošku, a dijelove koji se odnose na društvene dijelove i ambulantu završiti u roh-bau izvedbi. Radovi bi trebali trajati godinu dana, a nakon završetka gradnje Bure d.o.o. postat će vlasnik dijela u prizemlju koji se odnosi na trgovinu, priopćili su iz Općine Preko.

Ostali dijelovi zgrade koji uključuju prizemlje za liječniku ordinaciju te prvi kat na kojem će biti društveni dom, ostaju u vlasništvu Općine Preko. Društveni dom koristit će se za javne potrebe, društvena okupljanja, za potrebe udruga, za održavanje manifestacija i slično.

U općini vjeruju da će nove investicije podići kvalitetu života Lukorana, ali i cijelog otoka koji je poput većine dijelova Hrvatske, suočen s depopulacijom.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.