2 min. čitanja

Luka Koper 2022. godinu završila s izvrsnim rezultatima

Luka Koper 2022. godinu završila s izvrsnim rezultatima
Foto: Luka Koper / Kristijan Stojaković

KOPER - Luka Koper odlično je poslovala tijekom 2022. godine, a prema preliminarnim i nerevidiranim podacima, ostvarila je neto prihod od prodaje 38 posto veći nego godinu prije.

Usprkos otežanim uvjetima Luka Koper je u 2022. godini postigla izvrsne rezultate, navodi se na stranicama tvrtke. Slovenska luka je, prema preliminarnim i nerevidiranim podacima, ostvarila neto prihod od prodaje u iznosu od 309,4 milijuna eura, što je 38 posto više nego u godini prije.

Povećanje pripisuju povećanom protoku, većem obujmu pruženih usluga te većim prihodima od skladišnih naknada. Rast prometa zabilježen je u svim vrstama robe, a ukupni prekrcaj dosegnuo je 23,2 milijuna tona, što je 12 posto više nego 2021.

U prošloj godini oboreni su također neki rekordi - na kontejnerskom terminalu prekrcano je 1.017.798 TEU, a na terminalu za vozila pretovareno je  ukupno 801.036 vozila, što je porast od 22 posto u odnosu na 2021. godinu.

Najznačajniji rast, čak 39 posto, ostvaren je na terminalu tekućih tereta, gdje je pretovareno ukupno 4,6 milijuna tona robe. U odnosu na godinu prije bilježi se rast u svim segmentima tekućih tereta, posebice naftnih derivata.

Na terminalu generalnih tereta ostvaren je 16 posto veći pretovar s 1,3 milijuna tona robe, uglavnom proizvoda od čelika i gume. Terminal za rasuti teret bilježi rast od 12 posto, a taj porast pripisuju uglavnom pretovaru soli za ceste, aluminijske rude i ugljena.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

BUTKOVIĆ U SLOVENIJI: “Obilaskom smo se uvjerili zašto je Luka Koper trenutno vodeća u Sjevernom Jadranu” | | Morski HR
U Portorožu u Sloveniji u srijedu, 13. travnja, održan je poslovni forum pod nazivom “Javna ulaganja u graditeljstvu 2022.”, na kojem je sudjelovao i ministar mora, prometa i infrast
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.