1 min. čitanja

BUTKOVIĆ U SLOVENIJI: “Obilaskom smo se uvjerili zašto je Luka Koper trenutno vodeća u Sjevernom Jadranu”

BUTKOVIĆ U SLOVENIJI: “Obilaskom smo se uvjerili zašto je Luka Koper trenutno vodeća u Sjevernom Jadranu”
Foto: MMPI

KOPER – U Portorožu u Sloveniji u srijedu, 13. travnja, održan je poslovni forum pod nazivom “Javna ulaganja u graditeljstvu 2022.”, na kojem je sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

U kontekstu ulaganja u  luke, ministar Butković spomenuo je važnost izgradnje ceste D403 za luku Rijeka, a za koju je rekao kako ju je potrebno vratiti na mjesto koje joj pripada te kako luka Kopar, koju je ministar Butković obišao tijekom boravka u Sloveniji, trenutno ima primat u ovom dijelu Europe kad je u pitanju prijevoz tereta.

Foto: MMPI

– Tijekom obilaska smo se uvjerili zbog čega je Luka Koper trenutno vodeća luka u ovom dijelu Sjevernog Jadrana – istaknuo je ministar Oleg Butković nakon obilaska.

– Drago mi je da Koper i u ovoj godini bilježi porast koji je evidentan i kod nas u Luci Rijeka, ali nam preostaje još posla kako bi bili još spremniji na tržišne poremećaje uzrokovane trenutnim okolnostima, kako u svijetu, tako i u ovom dijelu Europe.

Po završetku obilaska smo potpisali i ugovor o obnovi mosta na graničnom prijelazu Kaštel– Dragonja, a za što je prethodno potpisan i Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije. Time smo još jednom naglasili važnost dobre suradnje između Hrvatske i Slovenije, kao dviju prijateljskih, susjednih država – zaključio je hrvatski ministar mora.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.