>
  1 min. čitanja

Dvojica istarskih ribara isplovila po nevremenu pa nestala

Dvojica istarskih ribara isplovila po nevremenu pa nestala
Foto: MMPI

UMAG - Dvojica umaških ribara koji su u utorak ujutro isplovili po nevremenu, nisu se vratili. Pokrenuta je potraga, ali je oko 20 sati obustavljena zbog loše vidljivosti i pomorskih uvjeta.

Iz Lučke kapetanije Pula potvrđeno nam je da je potraga nastavljena jutros.

Policija je dojavu o nestanku primila oko 17 sati.

- Policija je zaprimila dojavu u 17 sati da se ribar (54) i njegov prijatelj nisu vratili. U potragu je bila uključena Središnjica za traganje i spašavanje na moru, policija, Lučka kapetanije ali je potraga prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta - navode.

- Nažalost, moji kolege još nisu pronađeni. I moj sin je plovilom išao tragati za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih valova, potraga je obustavljena te su se teška srca morali vratiti u luku. Ribari, policija, Lučka kapetanija... svi su se uključili u potragu a obaviještena je, po mojim saznanjima i talijanska strana. Potraga je uključivala i kruženje oko mjesta gdje je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela. Ništa zasad nije pronađeno. U srijedu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sat, zbog valova i nevremena - kazao je za 24 sata savudrijski ribar Danilo Latin.

"Jučer u poslijepodnevnim satima, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskog državljanstva, pokrenuta je koordinirana akcija traganja. U akciji sudjeluju službenici Lučke kapetanije Pule, postaje pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže RH stavljene u stanje pripravnosti", objavili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

O svemu je informirana i talijanska obalna straža. Traganju su se pridružili i neki građani sa svojim brodicama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.