3 min. čitanja

Lošinjanin upozoravao na devastaciju pa mu popilali sva stabla u dvorištu i zaprijetili: "Ne prestaneš li, eliminirat ćemo tebe i obitelj!"

Lošinjanin upozoravao na devastaciju pa mu popilali sva stabla u dvorištu i zaprijetili: "Ne prestaneš li, eliminirat ćemo tebe i obitelj!"

MALI LOŠINJ - Krajem prošle na stranicama Morskog HR, kao i poslije toga u gledanoj emisiji jedne nacionalne TV kuće, Inicijativa za legalnost iz Malog Lošinja objavila je snimke i postupanja nadležnih za besprizornu devastaciju na Lošinju. Kao i puno puta do sad, državni organi trgnu se kad završe u medijima ili pred izbore. No, kako tvrdi glavni inicijator ove inicijative, Petar Banić, za posljedicu prijete njemu i njegovoj obitelji.

- Slijedom vašeg i našeg postupanja, evo dogodilo se napokon nešto konkretno. Molim pogledati video u privitku. Radi se o okućnicama čelnika inicijative za legalnost Lošinj. O postupanju Državnog inspektorata Republike Hrvatske ovdje neću govoriti. Mislim da je svima poznato što se po tome događa. No svakako želim prozvati lokalnu vlast koja ima sve alate da počne uklanjati nelegalnu gradnju te spriječavanje daljnje nelegalne gradnje - poziva Petar Banić kojemu su, kako tvrdi, popilali sva stabla, voćke i grmlje u dvorištu i ozbiljno zaprijetili.

0:00
/1:31

- Na okućnici Petra i Daria Banića, voditelja Inicijative za legalnost Lošinj, nepoznat netko je ispilao sva naša stabla. Kao opomena da što bi moglo uslijediti. Sve je prijavljeno policiji i obavljen je s nama obavijesni razgovor. No, tu svakako treba reći da je Petar Banić, telefonski zaprimio nekoliko prijetnji uključujući i: "Banić ukoliko ne prestaneš srati po Lošinju, eliminirat ćemo i tebe i tvoju obitelj"! Sada su prešli sa riječi na djela, pa su stradala stabla! A policija? Policija tapka u mraku! - priča nam Petar Banić.

Kaže i da su podnijeli nekoliko Kaznenih prijava DORH-u, no tvrdi da se po tome ništa ne događa.

- Dakle, ostali su mediji kao jedino sredstvo da se neprihvatljiva postupanja barem javno prokažu - zaključuje Banić.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenac devastirao pomorsko dobro na otoku Lošinju: “U toj uvali bio je izvor pitke vode”
MALI LOŠINJ - Već dvije godine Lošinjani pokušavaju privoliti institucije da sankcioniraju postupanje jednog slovenskog državljana prema pomorskom dobru u uvali Studenac kod naselja Sveti Jakov na otoku Lošinju. Prošle godine, negdje u Ožujku, pojedini žitelji mjesta Sv. Jakov na Otoku Lošinju, došli su do koordinatora Inicijative za legalnost Lošinj,
Bespravna gradnja preplavila Lošinj, mještani tvrde da novi objekti niču u 48 sati!
Hrvatske institucije su se probudile. Ovog tjedna zbog ilegalne gradnje ostavku je dao predsjednik uprave HEP-a. Tjedan prije uhićeno je pet osoba među kojima i jedna referentica koja je građevinske dozvole doslovno dijelila šakom i kapom. I u Lošinju tvrde da nelegalne kuće nastaju preko vikenda. Je li Lošinj uistinu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.