2 min. čitanja

MAČAK LUČKI DOBIO DOM Vlasnica poručila: “Živjet će kako bude želio”

VIS – Popularni viški mačak Lučki od danas službeno više nije ulična mačka. Nova vlasnica kaže da se ona ionako brinula o njemu u tišini, no stvari su otišle predaleko i trebalo je to riješiti. Neće ga više nitko smjeti otimati ili, ne daj Bože, kastrirati na svoju ruku.

Imat će apsolutnu slobodu kao i do sad i ostat će svoj. Tako je naime odlučila njegova udomiteljica, Eni Zorotović.

“O njegovim mudima ću odlučivati isključivo ja”

– Od danas Lučki nije ulična mačka, čipiran je i cjepljen protiv svih zaraznih bolesti. Nastavit će živit kako god bude želio, a o njegovim mudima ću odlučivati isključivo ja. Dragi volonteri i ljubitelji mačaka, prije nego što me počnete napadat, prvo se raspitajte koga napadate. Imam 6 mačaka, sve su sterilizirane, hranim i liječim sve ostale životinje na otoku isključivo o svom trošku. I mala maca koja koja se vozila Hektorovićem i oko koje ste bili zabrinuti je završila kod mene, zato psssss…. Ostavite se Lučkog i spašavajte ostale mačke koje stvarno trebaju vašu pomoć. Toliko od mene….. Lp – napisala je Eni na Facebook stranici Klub obožavatelja Visa i viškiga jazika.

Foto: Eni Zorotović

“Bura oko Lučkog je možda drugim mačkama spasila život”

Za Morski HR objašnjava što ju je nagnalo na ovaj potez:

– Ja o njemu brinem godinama, sa svakog njegovog izleta sam ga vratila. Odlučila sam se na ovo službeno udomljavanje samo iz razloga jer su ga pojedini ljudi uzeli i bez našeg znanja ga u tajnosti išli kastrirat. On će i dalje živit onako kako želi, samo je sada službeno moj – kaže Zorotović i pojašnjava dalje buru koja se podigla oko Lučkog koji je, čini se, bio okidač puno većih problema s mačkama na Visu.

– Vis ima problema zato jer nema veterinara i ova bura oko Lučkog je, koliko je njemu naškodila, možda drugim mačkama spasila život jer će potaknuti grad na brže djelovanje – kaže Zorotović i zaključuje da nema potrebe tražiti krivca.

– Život na otoku nije lak i to moraš volit. Stvarno ne znam koji bi to veterinar došao ovdje živit i radit – zaključuje.

I dok Lučki napokon i službeno prestaje biti viški beskućnik, podsjećamo, viški je gradonačelnik Ivo Radica za Morski HR obećao da otok prvi put nakon 20 godina dobiva venerinara

– U bivšoj vojarni Starine, u poduzetičkoj zoni uređena je veterinarska ambulanta vrijedna pola milijuna kuna, a prije 3 mjeseca raspisan je i natječaj za veterinara. Napokon, izabran je veterinar i sad će se početkom godine potpisati ugovor s njim. U sklopu vojarne će biti i sklonište za životinje – ispričao je gradonačelnik Visa.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Mačak Lučki detektirao pravi problem Visa, nebriga o napuštenim mačkama
POBUNA NA VISU “Nećete nam kastrirati Lučkog”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.