1 min. čitanja

Liječnica sa splitskog područja izdala 165 nepostojećih recepata

Liječnica sa splitskog područja izdala 165 nepostojećih recepata
Foto:Pexels

SPLIT - Liječnica je "radila" na području Splita, Solina, Kaštela i otoka te je usput očito prilično zlouporabila svoj položaj i ovlasti

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjakinja od 7. ožujka 2022. godine do 10. lipnja 2023. godine kao odgovorna osoba u obavljanju javne ovlasti i to kao zamjenski liječnik u više ordinacija na području Splita, Solina, Kaštela i otoka Brača, zlouporabila svoj položaj i ovlast za izdavanje posebnih i ograničenih liječničkih recepata, donosi Dalmacija danas.

Policija tvrdi kako je ispisala 165 recepata na imena osoba čije je podatke bez problema koristila, no niti su te osobe znale za to, niti su te lijekove uopće trebale. Sve je ovjeravala službenim pečatima iako je znala da "masno" krši Zakon, a preko tih ilegalnih recepata na posljetku je predigla veliku količinu lijekova koji sadrže djelatnu tvar oksikodonklorid (oksikodon) i somatropin.

Ova je "liječnica" tako ostvarila zavidan niz kaznenih djela i sinoć je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.