1 min. čitanja

Labinjanin prepričao bliski susret s morskim psom u Istri: “Srce mi je ušlo u pete”

Labinjanin prepričao bliski susret s morskim psom u Istri: “Srce mi je ušlo u pete”
Foto: Pixabay/Ilustracija

Labinjanin Emil Sotler ribolovom se bavi od osnovnoškolskih dana, no nedavni susret s velikim morskim psom pamtit će dok je živ. Ribareći prošli mjesec kod rta Crna Punta pored Koromačna ulovio je manjeg morskog psa mase otprilike sedam kilograma, ni ne pomišljajući što će mu se dogoditi koji trenutak poslije.

– Išao sam loviti parangalom. Ulovio sam najprije jednu ražu a zatim kokota. Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav. Pitao sam se što je to, možda tuna, ali tuna neće ići na parangal. Kad sam digao i vidio što sam ulovio malo sam se uplašio. Bio je to morski pas. Međutim, odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas, modrulj od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu! – ispričao je za Glas Istre Sotler.

Nije mu, kaže, bilo svejedno osobito jer nije očekivao toliko velikog morskog psa koji mu je umalo potopio brodicu.

– Barka je duga četiri metra i 99 centimetra i on ju je dobro zaljuljao. Udario je repom i pomaknuo motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je ušlo u pete, pitao sam se što bi bilo da sam ja pao u more. Srećom, imam nekakvog iskustva i barka je dovoljno visoka. Modrulj je napravio dva kruga oko moje barke i onda nestao u dubinu – ispričao je Sotler, dodavši da je sreća da mu se na parangal nije zakačio modrulj, jer tko zna što bi se dogodilo u barci.

Mali morski pas kostelj, kojim se pohvalio na svom Facebooku, kasnije ja završio u istarskom brodetu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.