1 min. čitanja

Kupuje li srpski poduzetnik i bivši bespravni graditelj, luksuzni hotel na Paklinskim otocima?

Kupuje li srpski poduzetnik i bivši bespravni graditelj, luksuzni hotel na Paklinskim otocima?
Foto: Screenshot/YouTube

Milan Popović, ljubiteljima "žutila" poznat i kao Severinin bivši partner, bacio je oko na atraktivnu lokaciju, istu onu na kojoj je prije dvije godine pokušao bespravno graditi!

Za sada su ovo sve neslužbene informacije koje prenosi Slobodna Dalmacija, no na Hvaru se izgleda "šuška" o odluci poduzetnice Ive Tomlinović da proda luksuzni smještajni kompleks "Zori Timeless" u Palmižani na otočiću Sveti Klement, na području koje je obuhvaćeno Vladinim Programom zaštite i korištenja povremeno nastanjenih i nenastanjenih otoka, otočića i okolnog mora.

Radi se tu o šest povezanih parcela u južnoj uvali Palmižane, ukupne površine 1842 četvorna metra, na kojima se nalaze hotel s pet zvjezdica, bazen, fitness-centar i vrt.

Budući da se sve spomenute nekretnine nalaze na jednom od Paklinskih otoka i u statusu su zaštićenog krajobraza, vlasnica Tomlinović ih je, kako proizlazi iz rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Hvara, najprije ponudila prvokup državi, zatim Županiji splitsko-dalmatinskoj i naposljetku Gradu po cijeni od 12 milijuna eura, a sve spomenute institucije su se odrekle tog prava.

Ovo odricanje i ne iznenađuje budući da se radi o cijeni koja je upravo na razini godišnjeg lokalnog proračuna. Cijena kvadrata je - 6514 eura!

Nemali se broj građana pita tko je uopće dopustio da se takvo velebno zdanje izgradi u zaštićenom području?

Oko je zato na sve što se prodaje bacio srpski "kralj bakra" i bivši kršitelj zakona RH Milan Popović koji valjda ima dovoljno novca.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.