4 min. čitanja

Kršćanski portal sasvim ozbiljno objavio tekst: “Je li grijeh nositi bikini?”

Kršćanski portal sasvim ozbiljno objavio tekst: “Je li grijeh nositi bikini?”
Foto: Pixabay

Kršćanski portal Novi život objavio je tekst pod naslovom “Je li grijeh nositi bikini na plaži?”. U sasvim ozbiljnom tekstu, netko tko se potpisuje kao “Redakcija”, u 2022. godini “analizira problematiku” odjevnih predmeta za plažu koje opisuju kao “vrlo male kupaće kostime koji pokazuju gotovo svu žensku golotinju”. Tekst nastavljaju s pitanjem “bi li kršćanka, ili bilo koja žena, trebala prikazivati svoje tijelo na takav način bez imalo skromnosti.”

Autori u ovom tekstu mole da čitatelji razumiju kako se ne zalažu za pokrivanje od glave do pete i da nisu od onih koji ne žele da se ljudi zabavljaju. Kažu, eto, i da razumiju da nije nije praktično nositi puno odjeće na plaži. Naravno da postoji “ali”…

“Muškarce to privlači i lako ih se namami”

“Jednostavna je činjenica da je žensko tijelo prirodno lijepo i senzualno. Žene to uče dok odrastaju te otkrivaju da će privlačiti momke (mladiće) koji će učiniti sve moguće trikove kako bi privukli pozornost i naklonost mlade žene. Mnogim se mladim ženama ovo sviđa i često iskorištavaju svoju moć nad muškarcima pokazujući svoja tijela. Stoga će se neke mlade (i starije) žene namjerno odijevati na zavodljive načine kako bi dodatno potaknule osjećaj privlačnosti i kontrole. Muškarce to privlači i lako ih se namami”, pojašnjavaju.

“Je li dobro da žena, a posebno kršćanka, koristi svoje tijelo na takav način? Odgovor je očito ne. Žena mora biti oprezna da ne zarobljava muškarce i mora biti oprezna da ostane skromna. No, ovdje je problem subjektivnost. Ono što je skromno jednoj osobi nije drugoj. Tamo gdje jedna kršćanka neće nositi bikini, druga hoće. Što, dakle, trebamo zaključiti da je prikladno?”, pitaju i kažu da odgovor leži u Bibliji: 

“Prva Timoteju 2,9-10 kaže: ‘Tako i hoću da su žene u pristojnoj odjeći; neka se kite stidljivošću i čednošću, ne pletenicama ili zlatom ili biserjem ili skupocjenom odjećom, nego — dobrim djelima, što i dolikuje ženama koje ispovijedaju bogobojaznost.’ Biblijski uzorak za žensko odijevanje je čednost. Dakle, kontekst ovih stihova bavi se skupocjenim kićenjem; to jest bavi se ženom koja troši ogromnu količinu novaca na odjeću. Time privlači pažnju na sebe i pokazuje da je pretjerano zabrinuta izgledom.”

Foto: Pixabay

“Trebale bi biti više zabrinute za pokazivanje pobožnog karaktera, umjesto kože”

Upozoravaju žene kršćanke da bi trebale biti više zabrinute za pokazivanje svog pobožnog karaktera umjesto svoje kože.

“Ako je njezin cilj impresionirati muškarca svojom pobožnošću, onda je sveta i posvećena. S druge strane, ako pokušava prikazati sebe na način da privuče muškarca, tada nije čedna. Dakle, poanta čednosti uključuje suzdržavanje od razmetanja vlastitog tijela. Mladi su muškarci posebno osjetljivi na ljepotu mladih žena, a cilj kršćanki ne bi trebao biti kamen spoticanja”, tvrde i upućuju čitatelje da ne zaborave i još jednu povijesnu činjenicu:

“Bikiniji nikada nisu bili problem u novozavjetnim vremenima, jer se nijedna žena tada nije pojavljivala na takav način. Tek su posljednjih nekoliko desetljeća takva javna prikazivanja postala prihvatljiva.”

Na kraju ovog urnebesnog teksta donose i navodnu ispovijest muškarca koji je “oženjen za privlačnu ženu s lijepom figurom”. Našli su i tu problem kojeg je, kako tvrdi ova navodna priča, žena sama riješila:

“Kad idemo na plažu, ona nosi jednodijelni kupaći kostim. Njezina je želja da ne prikazuje svoje tijelo na način da privuče pažnju na sebe. Želi uživati ​​u suncu na vjetru, ali također želi biti čedna. Mislim da je jednodijelni kupaći kostim dobar kompromis i pokazuje razumnu prosudbu.

Foto: Pixabay

“Žena bi trebala moliti i pitati Boga što bi bilo prikladno”

Kad se bavimo ovim subjektivnim pitanjem čednosti, kršćanka se treba pitati koji su joj motivi da se tako nosi, i misli li da ono što nosi izaziva požudu kod muškarca (najvjerojatnije izaziva što god ona misli), i traži li Gospodnju volju u vezi svog izgleda. Naravno da ne može biti odgovorna za svakog muškarca, pogotovo jer može nositi na sebi i šator, ali opet će se naći netko tko će osjećati požudu. No, to nije bitno. Bitno je da ima odgovornost pred Gospodinom i da koristi svoje tijelo na pobožan i posvećen način, jer joj je ljepota dar od Boga. Njezina je obveza najprije prema Bogu.

Stoga bi trebala moliti i pitati Boga što bi bilo prikladno za skromno odijevanje, a potom nastojati privući muškarce pobožnošću, a ne tijelom”, zaključuju u tekstu kršćanskog portala Novi život za kojeg u umpressumu stoji da donosi korisne objave duhovne tematike, svakodnevnog života, zdravlja, dirljive životne priče, svjedočanstva i aktualne vijesti.

Slučajno ili ne, sljedeći članak kojeg možete pročitati iza ovog ima naslov: “Čije se ime krije iza broja 666?”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.