1 min. čitanja

Kretanje Pulom od sada moguće i kroz sustav javnih bicikala

Kretanje Pulom od sada moguće i kroz sustav javnih bicikala
Foto: Grad Pula

PULA – U Puli od idućeg tjedna počinje funkcionirati sustav javnih bicikala. Riječ je o projektu”Bičikleta” zahvaljujući kojem će na više punktova u gradu stanovnicima Pule i turistima biti dostupni električni i klasični bicikli.

Cilj je povećati mobilnost, a ujedno smanjiti količinu motornog prometa u gradu, kazao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je u gradskoj upravi jučer potpisao ugovor s predstavnikom tvrtke Nextbike koja će izvršavati navedenu uslugu. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 198 tisuća kuna bez PDV-a. Građanima će na raspolaganju biti 30-ak bicikala i 100-njak romobila na više točaka u gradu.

Ugovorom, koji je s tvrtkom Sustav javnih bicikala d.o.o. Zagreb zaključen na šest mjeseci, obuhvaćene su usluge održavanja cijelog sustava i upravljanja, kao i usluge i aktivnosti u operativnom sustavu te održavanje softver aplikacije za upravljanje sustavom.

U sklopu projekta „Bičikleta“ na području grada Pule na više lokacija moći će se izvršiti najam i vratiti javne klasične bicikle te elektrobicikle, a od ove godine, i elektro romobile. Postojeće lokacije opremljene su novom opremom, a bit će otvorene i nove s namjerom da se izvrši bolja povezanost i sustav učini kvalitetnijim i učinkovitijim, poručuju iz grada.

Godišnja pretplata za javne bicikle (elektro i klasične bicikle) iznosi 200 kuna i omogućava neograničeno korištenje bicikala do 30 minuta u pojedinačnoj vožnji tijekom cijele godine. Broj pojedinačnih vožnji tijekom jednog dana nije ograničen. Za sve ostale korisnike cijena iznosi 10 kuna za električni i 5 kuna za klasični bicikl, za pola sata korištenja. Cijene za otključavanje električnog romobila iznosi 7,50 kuna i naplaćuje se 1,80 kuna po minuti korištenja. Isto tako, moguće je napraviti pretplatu kojom sa jednokratno uplaćenih 40 kuna dobivamo neograničeni broj otključavanja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.