1 min. čitanja

Krenuo jedrilicom iz Šibenika prema Brazilu: Putovanje će trajati do Božića

ŠIBENIK – Šibenski oftalmolog Dražen Grgić krenuo je iz Šibenika na avanturu života. Grgić, naime, planira jedrilicom ploviti do Brazila kako bi ukazao na važnost očuvanja mora i oceana od plastičnog otpada, a na Mulu Krke su ga ispratili obitelj i prijatelji i poželjeli mu mirno more.

Šibenski liječnik Dražen Grgić planirao je isploviti na blagdan sv. Mihovila, ali planove mu je pokvario mediteranski uragan tako da je na put krenuo u srijedu oko 14 sati, piše ŠibenikIn. U jedrilicu je spakirao oko jednu tonu tereta, stvari neophodnih za oko mjesec i pol dana plovidbe; oko 300 litara vode i nešto pića za ‘podizanje morala’ te dovoljno konzervirane i dehidrirane hrane.

Na šibensku rivu ispratiti ga je došla i majka Marija Grgić koja je otkrila da je Dražen zavolio more već kao dijete i ta ljubav nikad nije prestala.

– On je jako miran pa sam mu samo rekla ‘čuvaj se sine, molit će se mama za tebe’. Molila sam se Bogu, plaćala mise, dolazili su iz katedrale blagosloviti brod i njega, bile su i časne sestre milosrdnice i svećenik. Neka mu prođe, neka se čuva i samo neka se vrati – kazala je majka ovog moreplovca koji će ploviti uz obalu Italije, Sardinije i Španjolske, a nakon Gibraltara i Kanara pred njim je otvoreno more Atlantskog oceana.

Preko kornatskog arhipelaga plovit će do otočja Fernando de Noronha ispred obale Brazila i natrag, a te dvije točke nisu izabrane slučajno, jer riječ je o vjerojatno dva najljepša pomorska nacionalna parka na svijetu čijim se simboličnim povezivanjem želi potaknuti svijest o očuvanju mora.

Više pročitajte na portalu ŠibenikIn.

PROČITAJTE JOŠ: Šibenski liječnik u avanturi života: “Jedrim od Kornata do Brazila”

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.