2 min. čitanja

Kreću prijave za utrku Dugi Otok Trail 2023.

Kreću prijave za utrku Dugi Otok Trail 2023.
Foto: Boris Kačan

DUGI OTOK - Kreću prijave za Dugi Otok Trail 2023. koji će se održati 11. ožujka, a sudionici će pritom moći uživati u pogledu na očaravajuće prizore parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga. Za natjecatelje su pripremljene tri staze različite zahtjevnosti.

Središnje mjesto događanja je Sali, turističko mjesto na obali ovog otočkog dragulja.

- Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno-dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza - pozivaju organizatori.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćete se da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju sudionike očekuje sajam otočnih proizvoda i neizostavna zabava. Ako niste znali, dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom 'štihu', jedinstvenoj Tovarećoj mužici i dobroj spizi, kažu organizatori.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Hotel pod zemljom u srcu maslinika na Dugom otoku
Ovaj, po mnogočemu poseban mali hotel smješten u srcu maslinika na Dugom otoku, ušao je u uži izbor za najbolji hotel izvan Velike Britanije po mišljenju čitatelja časopisa Food and Travel Magazine. Mali ekskluzivni hotel, iako im je tek druga sezona, već dokazuje da znaju kako od sunca i mora

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.