1 min. čitanja

Kaštela će uskoro dobiti jednu od najljepših plaža

Kaštela će uskoro dobiti jednu od najljepših plaža
Foto: Boris Kačan

KAŠTELA – Nakon dosta godina Kaštelani će uskoro u Lukšiću imati jednu od najljepših plaža od njih 20 koliko ih ima na tom području. Nazire se kraj radova druge faze uređenja plaže Glavica koji obuhvaćaju rekonstrukciju Obale kralja Tomislava, od Obrova do vile Žarko.

U obje faze uređenja uloženo je oko 10 milijuna kuna. Bilo je planirano da se druga faza završi do kraja studenog prošle godine, ali su se radovi odužili zbog korone i loših vremenskih uvjeta, piše Dalmatinski portal.

Uređenje plaže dio je većeg projekta revitalizacije urbane jezgre unutar čijeg obuhvata se nalazi i Glavica. Zanimljivo je da se projekt revitalizacije bazira na legendi o Miljenku i Dobrili, kaštelanskim ljubavnicima iz zavađenih obitelji koji su završili jednako kao i Romeo i Julija.

– Projekt je specifičan po tome što su na području obuhvata dvorac Vitturi, dvorac Rušinac, kapelica u kojoj počivaju Miljenko i Dobrila, te plaža kroz koju će se prezentirati ta legenda koja čini osnovu brenda kojim se Kaštela žele pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske  – kazao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović na početku radova prve faze uređenja plaže.

Da bi sve bilo završeno, preostaju još radovi na hortikulturnom uređenju te završna obrada parking mjesta od betonskih opločnika, nogostupa i pješačkih staza.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

KAŠTELA MIJENJAJU IZGLED Ulažu se milijuni u izgradnju lučice i uređenje obale
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.