2 min. čitanja

Kaligrafija, glagoljica i vino itekako idu zajedno - Prijavite se na radionicu u DUBoaku!

Kaligrafija, glagoljica i vino itekako idu zajedno - Prijavite se na radionicu u DUBoaku!
Foto: DUBoak

MALINSKA - Naučite prekrasnu umjetnost kaligrafije i više o razvoju glagoljice ispijajući ukusno vino, pozivaju iz Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak.

- Vodit ćemo vas kroz osnove glagoljice i kaligrafije, uključujući ponešto o povijesti glagoljice, značenju oblika te tehnikama poteza i lijepog pisanja. U međuvremenu moći ćete uživati u izboru ukusnih vina - navode iz DUBoaka.

Nije potrebno prethodno iskustvo, a sav materijal je osiguran. Donesite samo kreativnost i ljubav prema vinu!

Broj mjesta je ograničen, a cijena radionice je 10 eura po osobi za maksimalno 8 osoba. Moguće je rezervirai poseban termin za određeno društvo, stoji u pozivu na radionicu.

Prva radionica glagoljske kaligrafije je održana, a to je samo jedan od događaja kojim u DUBoaku obilježavaju veljaču kao neslužbeni mjesec glagoljice. Naime, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva obilježava se 22. veljače.

U ugodnoj atmosferi uz svijeće i vino sudionici radionice učili su kako pisati (i čitati) glagoljska slova, ali su mogli saznati i o kontekstu nastanka i upotrebe tog pisma koje se smatra prvim pismom kojim su Hrvati bilježili svoj materinski jezik.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ u Malinskoj
Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ može se razgledati u Malinskoj. Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izl…
DUBoak u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023.
Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023. Za nagradu se može glasati na stranicama ArchDailyja do 15. veljače. Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, n…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.