3 min. čitanja

DUBoak u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023.

DUBoak u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023.
Foto: DUBoak - Interpretacijski centar maritimne baštine

MALINSKA - Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023. Za nagradu se može glasati na stranicama ArchDailyja do 15. veljače.

Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023, u organizaciji ArchDailyja, jednog od najprestižnijih portala o arhitekturi na svijetu.

Glasati mogu svi, uz prethodnu besplatnu registraciju na stranici. Tijekom faze nominiranja, svaki registrirani korisnik platforme My ArchDaily imat će priliku nominirati jedan projekt objavljen u toj godini po kategoriji.

Ova faza počinje 31. siječnja i završava 15. veljače. Nakon toga, pet projekata po kategoriji će prijeći u fazu finalista, počevši od 15. veljače do 23. veljače. Može se glasovati samo za jednu zgradu po kategoriji, a pobjednik će biti objavljen 23. veljače 2023. godine.

Svoj glas za DUBoak možete dati OVDJE, a svi detalji o nagradi, ostalim kategorijama i nominiranima nalaze se OVDJE.

Riječ je o izboru koji je pokrenut 2008. godine i koji od tada donosi najbolja svjetska arhitektonska ostvarenja u ukupno petnaest kategorija.

DUBoak je nominiran u kategoriji Cultural Architecture u konkurenciji preko 300 zgrada iz cijeloga svijeta. U izbor ulaze isključivo zgrade koje su otvorene u prethodnoj godini, a izbor se vrši glasovanjem čitatelja na njihovoj stranici.

- Na natječaj nas je prijavila ekipa iz NFO-a koji su projektirali samu zgradu. S obzirom na konkurenciju, za nas bi golem uspjeh bio i sam ulazak u drugu fazu, no još važnija nam je potvrda da se sama zgrada vizurom i proporcijama uklopila u okolinu u kojoj se nalazi te da nije narušila izgled ovog dijela centra Malinske. Dapače, smatramo da je ovakva zgrada uvelike doprinijelo i atraktivnosti Malinske kao turističke destinacije te 'proširilo' sam njen centar, a vidik koji se pruža s krova zgrade je samo dodatan sadržaj i 'plus' u njenu korist - ističe Dino Buljat.

- Naposljetku, zgrada Interpretacijskog centra u sebi sadrži i prostorije namijenjene Športsko ribolovnom društvu Lastavica i Jedriličarskom klubu Malinska, a sjetimo se samo kako su njihove 'prostorije' prije izgledale. Time je zgrada Centra ispunila i svojevrsnu društvenu ulogu okupljanjem navedenih sportskih društava pod jedan krov sa zajedničkim nazivnikom maritimne baštine - kaže.

- Na kraju, naravno, pozivamo sve voljne koji bi se složili s prethodno navedenim da na stranicama ArchDailyja do 15. veljače glasuju za našu zgradu - poziva Buljat, prenosi Bodulija.net.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Malinskoj otvoren Centar maritimne baštine “DUBoak” | | Morski HR
U Malinskoj na otoku Krku otvoren je Interpretacijski centar maritimne baštine “Duboak”. Centar je izgrađen zahvaljujući EU projektu Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistič
Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ u Malinskoj
Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ može se razgledati u Malinskoj. Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izl…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.