2 min. čitanja

Izložba 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' u Malinskoj

Izložba 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' u Malinskoj
Foto: Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak / Ilustracija

MALINSKA - Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' može se razgledati u Malinskoj.

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izložbe 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Očuvanje bioraznolikosti jedan je od glavnih okolišnih izazova današnjice, stoga se izložbom prikazuje biologija i ekologija mekušaca, njihova rasprostranjenost i ugroženost u kvarnerskom području. Ističe se važnost te skupine organizama u funkcioniranju morskog ekosustava kao i u cjelokupnoj kulturi čovjeka.

Izložbom se predstavlja raznovrsnost oblika i boja mekušaca koji su svojom ljepotom plijenili pažnju čovjeka i njegovu želju za kolekcionarstvom. Zbirke mekušaca, posebno školjkaša, uz minerale, prve su prirodoslovne sustavno prikupljene zbirke upravo zbog svoje ljepote, navodi se na stranicama DUBoaka.

Ne propustite ovu izložbu i upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera. Postav izložbe možete razgledati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj sve do 1. travnja 2023.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Krku otvorena izložba Blago pod površinom Kvarnera: Mekušci u kvarnerskom podmorju
U krčkoj Galeriji Decumanus, do 05. listopada 2022. godine, može se razgledati izložba Blago pod površinom Kvarnera: Mekušci u kvarnerskom podmorju koju Centar za kulturu Grada Krka priređuje u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka. Autorica izložbe je Milvana Arko-Pijevac, muzejska savjet…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.