2 min. čitanja

Kakva je budućnost atraktivnog područja bivše rafinerije nafte Mlaka u Rijeci?

Kakva je budućnost atraktivnog područja bivše rafinerije nafte Mlaka u Rijeci?
Foto: Unsplash

RIJEKA - Riječki gradski vijećnik Kristian Čarapić uputio je početkom ožujka vijećničko pitanje gradonačelniku Marku Filipoviću o budućnosti vrlo atraktivnog područja bivše rafinerija Mlaka.

- S obzirom na izgradnju D403, važne državne prometnice koja će povezati prostor kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali s riječkom zaobilaznicom, a koja značajno povećava i potencijal prostora bivše rafinerije nafte na Mlaci, zanima me kakvi su daljnji razvojni planovi za taj prostor? - glasi pitanje.

Gradonačelnik Filipović odgovorio je da će se nakon izgradnje D403 nedvojbeno povećati potencijal ukupnoga područja duž Baračeve ulice, a upravo zahvaljujući kolnim priključcima. Time će  ova zona konačno prestati funkcionirati u uvjetima slijepe prometnice te zadobiti mogućnost izravnoga povezivanja s prometnom mrežom svih razina, a bez kolizije s drugim oblicima prometa.

- Mišljenja sam da će stavljanje u funkciju krupne cestovne, lučke, a uskoro i željezničke infrastrukture, pomoći u oblikovanju interesa i za urbanu i sadržajnu transformaciju kompleksa ex Rafinerije Mlaka - zaključio je Filipović, prenosi portal Fiuman gdje možete pročitati cijeli odgovor riječkog gradonačelnika.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Akcija izmještanja i neutralizacije mine iz riječke luke planirana za ovu nedjelju
Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, zaostala mina iz Drugog svjetskog rata, koja se nalazi u riječkoj luci, bit će ove nedjelje, 19. ožujka, izmještena s morskog dna i neutralizirana, priopćio je Stožer civilne zaštite Grada Rijeke. Početak, kao i kraj same akcije izmještanja mine i njezine…
Ranokršćanski mozaik kod Kosog tornja u Rijeci ostaje skriven pod asfaltom
Vrijedni nalazi uključuju spomenike iz razdoblja antike do srednjovjekovnog i novovjekovnog doba, no petnaest godina od otkrića i dalje ostaju skriveni od pogleda javnosti. Mnogi se građani više i ne sjećaju, dok brojni nisu ni svjedočili arheološkim istraživanjima i vrijednim nalazima u s…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.