3 min. čitanja

MULJANJE PRED LEGALIZACIJU? Donijeli krov na prikolici u bračku uvalu, kako bi iz zraka izgledalo da je tu "kuća"

MULJANJE PRED LEGALIZACIJU? Donijeli krov na prikolici u bračku uvalu, kako bi iz zraka izgledalo da je tu "kuća"
Foto: Google Earth / Čitatelj

POSTIRA - Gotovo svakodnevno u redakciju Morskog HR stižu nove priče s Jadrana, od kojih za neke pomislimo: "Ok, sad mislimo da smo sve vidjeli". I već idućeg dana shvatimo da - nismo. Najnovija bizarna priča dolazi s otoka Brača, a radi li se samo o nastavku već uhodane prakse zbog kojeg je USKOK već dizao optužnice i to upravo na ovom otoku, nije na nama da sudimo, već usmjerimo one koji to tek trebaju istražiti.

Netko je na parcelu uz more kod mjesta Postira donio krov... ponovit ćemo: KROV, bez zidova i ostatka kuće.

Radi se o uvali kod plaže Vela Lozna, jednoj od onih gdje nautičari vole svratiti, okupati se, prenoćiti. Krov se nalazi na poljoprivrednom zemljištu, koje je u katastru zavedeno kao pašnjak. Netko je jednostavno doveo prikolicu s krovom od kuće, koja, gle čuda, iz satelita, odnosno odozgo izgleda kao već postojeći objekt.

Naravno, nije ilegalno imati prikolicu na svom zemljištu, no problem bi nastao kad bi vlasnica poželjela legalizirati nešto, čega na terenu realno - nema.

Podsjetimo samo na slučaj koji se na ovom otoku odvio pred točno dvije godine, naime USKOK je tada podigao optužnicu protiv šest osoba koje tereti za više kaznenih djela vezanih uz malverzacije sa zemljištem i ishodovanjem građevinskih dozvola za nepostojeće zgrade na otoku, koje su okrivljenici kao makete podigli od knaufa i kartona te ih snimili s namjerom da pribave pravo ozakonjenja.

Sudeći prema satelitskim snimkama, ovaj krov koji glumi objekt, na ovom je mjestu bio i 2022. godine, a što tu radi na metar od tla, zaključite sami...

Foto: Google Earth / Screenshot

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Braču podizali lažne zgrade od kartona i knaufa s namjerom da ih legaliziraju | | Morski HR
USKOK je podigao optužnicu protiv šest osoba koje tereti za više kaznenih djela vezanih uz malverzacije sa zemljištem i ishodovanjem građevinskih dozvola za nepostojeće zgrade na Braču, koje su
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.