2 min. čitanja

Kako more utječe na nas i mi na njega?

Kako more utječe na nas i mi na njega?
Foto: Pixabay/Ilustracija

Društvo istraživača mora 20000 milja održalo je prošli vikend radionicu za razvoj i osmišljavanje edukativnog sadržaja kojim bi se populariziralo STE(A)M područje među mladima, kroz znanost o moru i tehnologiji.

Radionica je dio projekta “Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i mi na njega”, financiranog iz EU fonda, a okupila je članove Društva, predstavnike partnerskih organizacija te srednjoškolske formalne edukatore.

Foto: Društvo istraživača mora – 20000 milja

Na radionici je, također, osmišljen mobilni edukativni postav u ronilačkom brodu (koji je ustupljen na korištenje za potrebe projekta) i u kamp prikolici koja se nabavlja u sklopu projekta, a koji će služiti za edukaciju velikog broja djece o važnosti mora, diljem Hrvatske.

Tripartitni edukativni program provodit će se kroz radionice za srednjoškolski uzrast, s ciljem podizanja razine znanja i poticanja razvijanja svijesti o zaštiti morskog okoliša, važnosti znanja o moru, prirodnoznanstvenoj i “oceanskoj” pismenosti.

Edukativni program usmjeren je na skupinu mladih, koji upoznavaju dosad nepoznate aspekte društva i prirode (okoliša). Stoga, poznavanjem mora i morskih ekosustava, otvara se mogućnost za vrlo slikovitim i jednostavnim načinom približavanja fizike, kemije, biologije, tehnologije i važnostima njihove interdisciplinarnosti, za održivi razvoj i očuvanje okoliša, stoji u priopćenju Društva istraživača mora 20000 milja.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 kuna, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 kuna, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok je ostalih 177.499,86 kuna, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurano iz Državnog proračuna RH.

Nositelj projekta je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba EnvironmentArt.

Projekt nastavlja s aktivnostima, a sljedeća na rasporedu  je prva po redu višednevna radionica provedbe navedenog programa, osmišljenog upravo na netom održanoj radionici. Radionica se održava na Silbi, a na njoj sudjeluje 15 učenika Srednje škole Obrovac.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.